"Лукашенко вбиває власних громадян": депутати Європарламенту звинувачують білоруську владу у смерті Шишова

"Лукашенко вбиває власних громадян": депутати Європарламенту звинувачують білоруську владу у смерті Шишова
Тіло Віталія Шишова знайшли в одному зі столичних парків неподалік від його місця проживання. Серед основних версій смерті - вбивство, яке намагались замаскувати під суїцид.

Депутати Європейського парламенту відреагували на смерть керівника громадської організації "Білоруський дім в Україні" Віталія Шишова, яке трапилось у Києві. Європейські посадовці заявили, що це було вбивство, до якого причетний режим президента Білорусі Олександра Лукашенка й те, що "вбивство є особистою справою рук Лукашенка"

Зокрема, німецька депутатка від "Зелених" Віола фон Крамон написала на своїй сторінці у Twitter, що тепер ніхто з білорусів не може почуватися в безпеці. 

Окрім цього, на смерть білоруського опозиціонера відреагували у МЗС Австрії, яке заявило, що країна "шокована звісткою про смерть у Києві білоруського активіста Віталія Шишова".

Наші думки з його близькими. Австрія закликає до ретельного і прозорого розслідування обставин, що спричинили його смерть, - йдеться у повідомленні.

Такої ж думки дотримується і литовський євродепутат Петрас Аустревічюс, який переконаний, що "вбивство громадянина Білорусі Віталія Шишова, голови ГО "Білоруський дім" в Україні – це ще один акт міжнародного тероризму з боку режиму Лукашенка". Та при цьому литовський посадовець також вважає, що білоруські спецслужби причетні і до вбивства в Києві журналіста Павла Шеремета, яке трапилось ще в 2016 році.

Нагадаємо, що у "Білоруському домі в Україні", головою якого був загиблий Віталій Шишков, стверджують, що за чоловіком велося стеження, а також раніше надходили попередження про всілякі провокації аж до викрадення і ліквідації.

Читайте також
За Шишковим велось спостереження: деталі загибелі білоруського опозиціонера в Україні (відео) За Шишковим велось спостереження: деталі загибелі білоруського опозиціонера в Україні (відео)
У "Білоруському домі в Україні", головою якого був загиблий Віталій Шишков, стверджують, що за чоловіком велося стеження.
Депутата Шевченка, який їздив з візитом до Лукашенка виключили з партії "Слуга народу" Депутата Шевченка, який їздив з візитом до Лукашенка виключили з партії "Слуга народу"
Депутати від “Слуги народу” у Верховній Раді підтримали рішення, щодо виключення з фракції Євгенія Шевченка, який у квітні зустрічався з самопроголошеним президентом Білорусі - Олександром Лукашенком.
"Українці хочуть бачити вас своїм президентом": що говорив "Слуга народу" під час зустрічі з Лукашенком "Українці хочуть бачити вас своїм президентом": що говорив "Слуга народу" під час зустрічі з Лукашенком
Депутат від партії "Слуга народу" Євгеній Шевченко поїхав на зустріч з самопроголошеним президентом Олександром Лукашенко, яка відбулась у Палаці Незалежності в Мінську. Нардеп зазначив, що завжди мріяв про знайомство.
Loading...
Load next