Масштабні пожежі в Греції: українців серед постраждалих поблизу Афін - немає (фото)

Масштабні пожежі в Греції: українців серед постраждалих поблизу Афін - немає (фото)
Узбережжя Середземного моря - Туреччини, Греції та італійських островів - палають нищівним вогнем. Зокрема, в Греції очікується подальше підвищення температури.

У Греції., Туреччині та на півдні Італії цими вихідними тривала боротьба з лісовими пожежами. Зокрема, внаслідок пожеж у Греції через проблеми з диханням у лікарні потрапило щонайменше 16 людей. Проте, українців немає серед постраждалих унаслідок пожежі в передмісті Афін, повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на своїй сторінці у соцмережі Twitter.

Доручив дипломатам у Греції цілодобово відслідковувати потреби наших громадян у зв’язку з масштабною пожежею в передмісті Афін. Станом на зараз інформації про постраждалих українців немає. Україна солідарна із дружньою Грецією і готова за потреби надати необхідну допомогу.

— Dmytro Kuleba (@DmytroKuleba) August 3, 2021

Однак, попри це очільник МЗС доручив дипломатам відстежувати потреби українських громадян в зв’язку з масштабними пожежами поблизу Афін.

Зазначимо, що займання в передмісті Афін спалахнули через спеку у понад 40 градусів Цельсія і сильні пориви вітру. Так сьогодні, 3 серпня, у передмісті столиці Греції почали евакуацію громадян через те, що пожежі не вдається взяти під контроль й вони щоразу поширюються все далі.

Загалом грецькі рятувальники отримали інформацію про 46 осередків загорянь.

Читайте також
Пожежі в Туреччині: МЗС готується повертати громадян України в разі погіршення ситуації Пожежі в Туреччині: МЗС готується повертати громадян України в разі погіршення ситуації
Лісові пожежі, які вирують в Туреччині наблизилися впритул до популярних курортів в провінції Анталія, де наразі перебуває багато українських туристів.
У Індійському океані на судні під час пожежі загинув 20-річний моряк із Одеси (фото) У Індійському океані на судні під час пожежі загинув 20-річний моряк із Одеси (фото)
На судні MSC MESSINA, яке здійснювало рейс зі Шрі-Ланки до Сінгапуру трапилась масштабна пожежа, внаслідок якої загинув юний український моряк, родом з Одеси.
Лісові пожежі у Туреччині: МЗС закликає українців не їхати на турецькі курорти (відео) Лісові пожежі у Туреччині: МЗС закликає українців не їхати на турецькі курорти (відео)
Рекомендації міністерства зумовлення з урахуванням непрогнозованого подальшого розвитку надзвичайної ситуації.
Loading...
Load next