"Важкий час випробувань": Зеленський та Кулеба висловили співчуття Туреччині у зв’язку з смертельними повенями (фото)

"Важкий час випробувань": Зеленський та Кулеба висловили співчуття Туреччині у зв’язку з смертельними повенями (фото)
Спершу Туреччина страждала від масштабних пожеж, а тепер від нищівних повеней, які забирають людські життя. У країні й досі вирує негода, яка забрала життя десятків людей й з кожною годиною їхнє число лише збільшується.

Свої співчуття у звʼязку з гибеллю людей висловив президент України Володимир Зеленський та очільник Міністерства закордонних справ Дмитро Кулеба. Зокрема, президент зазначив, що співчуває дружньому турецькому народу через стихію, яка спричинила людські жертви та руйнування, а міністр тим часом наголосив, що висловлює глибокі співчуття рідним загиблих і побажав, щоб травмовані якнайшвидше одужували.

Про це Зеленський та Кулеба повідомили на своїх сторінках у Twitter.

Щирі співчуття Президенту @RTErdogan (президент Туреччини Реджеп Ердоган) і дружньому народу у зв'язку із загибеллю людей і значними руйнуваннями через повені в Чорноморському регіоні. Поділяємо біль родин, у яких стихійне лихо забрало близьких. Бажаємо швидкого одужання постраждалим, - написав український президент.

Глава МЗС Дмитро Кулеба також висловив співчуття щодо катастрофи, яка спіткала Туреччину.

Зазначимо, що після лісових пожеж у Туреччині лютують повені. Стихійне лихо охопило провінції від Бартина до Синопа, а також постраждали провінції Карабюк та Кастамону. Додамо, що у провінції Кастамону навіть звалився 8-поверховий будинок. Він повністю пішов під воду. Окрім того, завалилася частина дороги, яка з'єднує провінцію з містом Карабюк.

Читайте також
Пожежі в Туреччині: МЗС готується повертати громадян України в разі погіршення ситуації Пожежі в Туреччині: МЗС готується повертати громадян України в разі погіршення ситуації
Лісові пожежі, які вирують в Туреччині наблизилися впритул до популярних курортів в провінції Анталія, де наразі перебуває багато українських туристів.
Україна відправила два літаки в Туреччину для ліквідації лісових пожеж (відео) Україна відправила два літаки в Туреччину для ліквідації лісових пожеж (відео)
Внаслідок лісових пожеж у Туреччині загинуло чотири особи та ще 183 особи постраждало.
Лісові пожежі у Туреччині: МЗС закликає українців не їхати на турецькі курорти (відео) Лісові пожежі у Туреччині: МЗС закликає українців не їхати на турецькі курорти (відео)
Рекомендації міністерства зумовлення з урахуванням непрогнозованого подальшого розвитку надзвичайної ситуації.
Loading...
Load next