Пожежі в Туреччині: МЗС готується повертати громадян України в разі погіршення ситуації

Пожежі в Туреччині: МЗС готується повертати громадян України в разі погіршення ситуації
Лісові пожежі, які вирують в Туреччині наблизилися впритул до популярних курортів в провінції Анталія, де наразі перебуває багато українських туристів.

Вже декілька днів на півдні країни вирують лісові пожежі: понад 120 людей постраждало та троє загинуло. Внаслідок цього Міністерство закордонних справ України розробляє план повернення громадян України додому на випадок погіршення ситуації у Туреччині, де вирують лісові пожежі.  Про це повідомив міністр МЗС Дмитро Кулеба на своїй сторінці у Twitter.

Вогонь помітили біля популярних курортів Бодрум, Мармарис та Ічмелер.

Зокрема, наразі консульство України в Анталії перебуває на постійному зв'язку з туроператорами регіону. Однак, зазначається, що масових звернень від громадян України або повідомлень про загрозу їхньому життю чи здоров'ю там поки не фіксували, повідомили у пресслужбі МЗС агентству "Інтерфакс-Україна". 

Також президент Володимир Зеленський заявив, що Україна надасть Туреччині усю необхідну допомогу у зв’язку з масштабними пожежами. Так, сьогодні, 30 липня, Україна направить свій пожежний літак на допомогу у боротьбі із вогняною стихією.

Висловив своєму другу – Президенту Ерджепу Ердогану щирі співчуття у зв’язку з масштабними пожежами. Україна надасть усю необхідну допомогу. Наш пожежний літак завтра відлетить до Туреччини. Український народ буде разом з дружнім турецьким народом у цей важкий час, - повідомив Зеленський.

Для громадян України у Туреччині у разі виникнення загрози життю та здоров'ю діє гаряча лінія консульства в Анталії: +90 554 169 96 60 та посольства України в Туреччині +90 539 550 98 98; +90 312 442 15 93.

Зауважимо, що учора, 29 липня у турецькій провінції Мугла лісові пожежі підійшли дуже близько до кількох готелів, туристів довелося тимчасово евакуювати на пляж.

Читайте також
"Важкий час випробувань": Зеленський та Кулеба висловили співчуття Туреччині у зв’язку з смертельними повенями (фото) "Важкий час випробувань": Зеленський та Кулеба висловили співчуття Туреччині у зв’язку з смертельними повенями (фото)
Спершу Туреччина страждала від масштабних пожеж, а тепер від нищівних повеней, які забирають людські життя. У країні й досі вирує негода, яка забрала життя десятків людей й з кожною годиною їхнє число лише збільшується.
Лісові пожежі у Туреччині: МЗС закликає українців не їхати на турецькі курорти (відео) Лісові пожежі у Туреччині: МЗС закликає українців не їхати на турецькі курорти (відео)
Рекомендації міністерства зумовлення з урахуванням непрогнозованого подальшого розвитку надзвичайної ситуації.
Туреччина знову вимагатиме ПЛР-тести на COVID в туристів, які летять з України Туреччина знову вимагатиме ПЛР-тести на COVID в туристів, які летять з України
Влада Туреччини повернула вимогу здачі ПЛР-тесту для перетину кордону громадянами України. ПЛР-тест відтер може замінити швидкий тест на антиген коронавірусу.
Loading...
Load next