Намагався втекти з України: поліція затримала керівника державної зернової корпорації (фото)

Намагався втекти з України: поліція затримала керівника державної зернової корпорації (фото)
Затриманий Андрій Власенко "успішно" налагодив злочинну схему розтрати майна корпорації, збитки від реалізації якого сягають більш ніж 57 мільйонів доларів.

Поліція затримала керівника "Державної продовольчо-зернової корпорації" Андрія Власенка при спробі втечі з України. Підозрюваного у корупційних схемах чиновника затримали в аеропорту "Жуляни" вранці 13 серпня, повідомляє пресслужба Національної поліції. 

Андрій Власенко

Чоловік, способом втечі намагався уникнути відповідальності за скоєний злочин. Також разом із ним затримали і його спільника.

Національна поліція України викрила масштабні зловживання посадовців "Державної продовольчо-зернової корпорації України". Сума збитків становить понад 57 мільйонів доларів США, - йдеться у повідомленні поліції.

Зокрема, слідчі повідомили про підозру керівникові корпорації та власникові кількох товариств за частиною 5 статті 191 - привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем Кримінального кодексу України. Наразі з ними проводяться слідчі дії та готується клопотання в суд для обрання обом відповідних запобіжних заходів.

Нагадаємо, що посадовці "ДПЗКУ" закуповували зерно у фіктивних підприємств за кредитні кошти й продавали його за кордон за ціною, значно нижчою від ринкової. Згодом, 10 та 11 серпня правоохоронці провели 62 обшуки у Києві, а також у Волинській, Дніпропетровській, Київській, Рівненській та Одеській областях - за місцями роботи і проживання фігурантів, у транспортних засобах та офісних приміщеннях.

Під час обшуків було виявлено та вилучено: документи фінансово-господарської діяльності, чорнові записи, комп’ютерну техніку, мобільні телефони, а також понад 200 тисяч доларів США.

Читайте також
У Києві поліцейські затримали зловмисника, який втік з-під варти Ірпінського суду (фото) У Києві поліцейські затримали зловмисника, який втік з-під варти Ірпінського суду (фото)
У Києві спіймали небезпечного злочинця, який втік із зали суду в Ірпені. Афраса Мемедсоя судили за вчинення розбою, а тепер судитимуть ще й за втечу.
СБУ "спіймало на гарячому" начальника кримінальної поліції, під час отримання хабаря СБУ "спіймало на гарячому" начальника кримінальної поліції, під час отримання хабаря
Служба безпеки України затримала на хабарі начальника відділу кримінальної поліції одного з управлінь поліції Києва.
У затриманих в Україні "злодіїв в законі" знайшли 3,2 млн доларів і зброю У затриманих в Україні "злодіїв в законі" знайшли 3,2 млн доларів і зброю
Суд заарештував двох найвпливовіших "злодіїв в законі" в Україні – "Умку" та "Лашу Сван". Відомо, що двоє злочинців контролювали криміналітет одразу в кількох областях.
Loading...
Load next