"Не витримав знущань та приниження": російський бойовик здався у полон військовим ЗСУ (фото)

"Не витримав знущань та приниження": російський бойовик здався у полон військовим ЗСУ (фото)
До лав бойовиків він приєднався у 2016 році за вказівкою батька, який служив у сусідньому підрозділі. Там він спробував наркотики та став наркозалежним.

На позиції однієї з механізованих бригад зі складу Об'єднаних сил прийшов і добровільно здався у полон проросійський бойовик, який воював на боці окупантів. Зокрема, 23-річний молодший сержант так званої "ЛНР" озброєний автоматом добровільно здався в полон військовим ЗСУ. Про це повідомляє пресслужба ООС на своїй сторінці у Facebook.

Ми саме перебували на бойовому чергуванні і стежили за допомогою засобів спостереження, щоб унеможливити прохід ворожих ДРГ. Побачили, що у напрямку наших позицій рухається якась невідома особа. Уважно слідкуючи, ми максимально близько підпустили того хто йшов. За декілька хвилин зрозуміли, що це військовий зі зброєю. Коли він підійшов впритул до нашого спостережника – ми швидко обеззброїли його і одразу ж доповіли своєму командиру, - повідомили українські військові.

Відомо, що до найманців Росії він приєднався після досягнення повноліття у 2016 році, а до складу бойовиків його привів батько, який служив у сусідньому підрозділі. Там йому пообіцяли високу зарплатню, видали зброю й сам у складі російських бойовиків він спробував наркотики та став наркозалежним.

Зі слів бойовика, наркотики та алкоголь у його підрозділі цілком звична річ. А дисципліна, як поняття – відсутня взагалі, - наголосили у штабі ООС.

Причиною такого "відчайдушного" кроку стало те, що він "не витримав знущань та приниження" від російських кураторів та від співслужбовців і вирішив перейти на підконтрольну Україні територію. Хлопця навіть не зупинили навіть мінні поля, які понаставляли російські окупанти перед своїми позиціями, та банальна можливість просто бути розстріляним у спину бойовиками.

Нагадаємо, що нещодавно при спробі перетину лінії розмежування з тимчасово окупованими територіями українські військові затримали чоловіка, який у 2016 році вступив до лав незаконного військового формування так званої "ДНР". 

Читайте також
На Великдень бойовики лише один раз порушили режим "тиші" на Донбасі На Великдень бойовики лише один раз порушили режим "тиші" на Донбасі
Серед українських військових втрат нема, однак російські окупанти відкривали вогонь з великокаліберних кулеметів неподалік Катеринівки.
Доба на Донбасі перед Великоднем: проросійські бойовики 12 разів порушили режим "тиші" Доба на Донбасі перед Великоднем: проросійські бойовики 12 разів порушили режим "тиші"
Протягом доби 1 травня бойовики 12 разів порушили режим тиші, внаслідок чого з української сторони є один військовий отримав поранення.
Бойовики тричі обстріляли українські позиції ООС на Донбасі Бойовики тричі обстріляли українські позиції ООС на Донбасі
За минулу добу, 25 квітня бойовики тричі порушили режим тиші й обстріляли позиції на яких перебувають українські військові. Втрат серед українських військових немає.
Loading...
Load next