Розвідував позиції ЗСУ під виглядом розмінування: СБУ допитала бойовика “ЛНР” (відео)

Розвідував позиції ЗСУ під виглядом розмінування: СБУ допитала бойовика “ЛНР” (відео)
Затриманий (за паспортом Андрій Косяк) – уродженець Алчевська, колишній кримінальник, який підозрюється в скоєнні умисного вбивства в 2010 році.

Правоохоронці СБУ допитали проросійського бойовика “ЛНР”, який розвідував позиції ЗСУ під виглядом розмінування. Під час затримання на Луганщині чоловік був озброєний вогнепальною зброєю й згодом з'ясувалось, що у нього також є кримінальне минуле. Зловмисник є учасником одного з підрозділів "6 отдельного мотострелкового козачьего полка имени атамана Матвея Платова народной милиции ЛНР"повідомляє пресслужба СБУ.

Бойовик грубо порушив досягнуті домовленості, оскільки він не мав права знаходитися на цій території, та ще й зі зброєю. Його завданням, погодженим у рамках Тристоронньої контактної групи, мало бути розмінування сусідньої ділянки. На ній планується відкрити новий пункт пропуску з тимчасово окупованими територіями, - повідомили в СБУ.

Зокрема, у 2014 році чоловік вступив до лав бандформування "Брянка СССР". Згодом “служив” у мінометному взводі та брав активну участь у спротиві силам АТО\ООС на Луганщині. В тому числі він обстрілював з міномету позиції українських військових у Попасній та Золотому.

Відомо, що слідчі СБУ повідомили фігуранту про підозру у вчиненні злочину за частиною 2  статті  260 - створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань Кримінального кодексу. Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Відео допиту бойовика "ЛНР".

Нагадаємо, що нещодавно російський бойовик здався у полон військовим ЗСУ. Співробітники СБУ встановили, що він напередодні вийшов на позиції українських військових на Луганщині, є колишнім мешканцем Попасної. У 2014 році він виїхав на тимчасово окуповану територію разом з батьком, який був активним учасником незаконних збройних формувань.

Читайте також
На Донбасі поранили 3 бійців ЗСУ: один із них у важкому стані На Донбасі поранили 3 бійців ЗСУ: один із них у важкому стані
Поранених транспортували до лікувального закладу. Стан здоров'я одного бійця – тяжкий, інших – задовільний.
СБУ викрила агентурну мережу «ЛНР»: зловмисники хотіли влаштувати теракти в Україні (відео) СБУ викрила агентурну мережу «ЛНР»: зловмисники хотіли влаштувати теракти в Україні (відео)
Зловмисники хотіли підірвати авто першого заступника начальника СБУ в Луганській області.
Лукашенко запропонував проросійським бойовикам "ЛНР" допитати Протасевича у Білорусі Лукашенко запропонував проросійським бойовикам "ЛНР" допитати Протасевича у Білорусі
Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко запропонував луганським сепаратистам допитати заарештованого журналіста та блогера Протасевича у Мінську.
Loading...
Load next