Російський бойовик здався у полон військовим ЗСУ: СБУ опублікувала відео допиту

Російський бойовик здався у полон військовим ЗСУ: СБУ опублікувала відео допиту
Озброєний бойовик здався українським військовим і поскаржився на цькування росіянами.

Співробітники СБУ встановили, що який напередодні вийшов на позиції українських військових на Луганщині, є колишнім мешканцем Попасної. У 2014 році він виїхав на тимчасово окуповану територію разом з батьком, який був активним учасником незаконних збройних формувань. 

Про це повідомляє пресслужба СБУ. 

Після досягнення повноліття у 2016 році молодик уклав контракт із незаконним збройним формуванням так званої "6 отдельного мотострелкового казачьего полка имени атамана Платова народной милиции ЛНР".

Він проходив "службу" на різних посадах і брав участь у збройному опорі підрозділам сил АТО/ООС.

Бойовик надав свідчення слідчим СБУ. За його словами, він розчарувався в ідеях терористичної організації та вирішив повернутися у рідне місто. Іншого варіанту, як втекти під час чергування у нього не було, - йдеться у повідомленні. 

Слідчі СБУ повідомили затриманому про підозру у вчиненні злочину за ч. 2 ст. 260 (створення не передбачених законом збройних формувань або участь у їх діяльності) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, що на позиції однієї з механізованих бригад зі складу Об'єднаних сил прийшов і добровільно здався у полон проросійський бойовик, який воював на боці окупантів. Зокрема, 23-річний молодший сержант так званої "ЛНР" озброєний автоматом добровільно здався в полон військовим ЗСУ.

Причиною такого "відчайдушного" кроку стало те, що він "не витримав знущань та приниження" від російських кураторів та від співслужбовців і вирішив перейти на підконтрольну Україні територію. Хлопця навіть не зупинили навіть мінні поля, які понаставляли російські окупанти перед своїми позиціями, та банальна можливість просто бути розстріляним у спину бойовиками.

Читайте також
На Донбасі поранили 3 бійців ЗСУ: один із них у важкому стані На Донбасі поранили 3 бійців ЗСУ: один із них у важкому стані
Поранених транспортували до лікувального закладу. Стан здоров'я одного бійця – тяжкий, інших – задовільний.
Loading...
Load next