Експрес-тести для перевірки водіїв на наркотики

Експрес-тести для перевірки водіїв на наркотики
Глава МВС України хоче запровадити експрес-тести для перевірки водіїв на наркотики.

Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський заявив у ефірі програми «Свобода слова Савіка Шустера», передає Укрінформ.

Він нагадав про останню ДТП у Харкові, коли чоловік збив на регульованому переході двох дітей, і уточнив, що у рамках кримінального провадження, відкритого щодо цієї ДТП, що підозрюваний був під дією наркотичних засобів.

І це одна з проблем, яку зараз я як міністр ставлю для вирішення. Бо у нас є драгери для перевірки на стан алкогольного сп’яніння, але немає можливості на місці перевірити стан наркотичного сп’яніння. Хоча у Європі – я нещодавно відвідав Францію, - і там є експрес-тести, які досить швидко і точно показують наявність або відсутність основних наркотичних речовин в організмі людини. Тому я думаю, що на це ми можемо спільно з місцевою владою вплинути, і насправді це має знизити перебування таких осіб за кермом, - сказав Денис Монастирський.

Злата Новосельська -  pravdatutnews.com

Читайте також
Водій, який збив двох дітей на переході в Харкові не вносив застави та перебуває в ізоляторі Водій, який збив двох дітей на переході в Харкові не вносив застави та перебуває в ізоляторі
Речник Харківської обласної прокуратури Дмитро Чубенко заявив, що прокуратура вимагатиме в апеляції збільшення застави для підозрюваного у ДТП на проспекті Науки в Харкові.
Викрадення, розбій та наркотики: поліція затримала злочинну банду на Закарпатті (відео) Викрадення, розбій та наркотики: поліція затримала злочинну банду на Закарпатті (відео)
В Україні поліція викрила злочинну організацію, яка тривалий час діяла на Закарпатті. Під час 23 обшуків у зловмисників вилучили понад 50 одиниць вогнепальної зброї і цілий арсенал холодної зброї.
Смертельна ДТП з неповнолітнім у Харкові: з'явилося кілька нових свідків Смертельна ДТП з неповнолітнім у Харкові: з'явилося кілька нових свідків
Виявили 5 очевидців події, які ще не давали свідчення. Адвокатам вдалося це зробити завдяки дослідженню матеріалів ЗМІ.
Loading...
Load next