Гібридна війна в розпалі: за минулий рік СБУ викрила понад 80 ворожих агентів та шпигунів (фото)

Гібридна війна в розпалі: за минулий рік СБУ викрила понад 80 ворожих агентів та шпигунів (фото)
Всього було відкрито більш ніж 130 кримінальних проваджень за державну зраду, шпигунство і тероризм.

Контррозвідка СБУ проводить комплексні заходи щодо запобігання та нейтралізації загроз гібридної агресії РФ проти України. За минулий рік, розпочато понад 130 кримінальних проваджень за державну зраду, шпигунство і тероризм.

Про це пише "ПравдаТУТ News" з посиланням на пресслужбу СБУ.

Понад 60 зловмисників – засуджено до різних термінів покарання.

У Донецькій області:

  • Суд покарав ворожого агента, викритого на зборі розвідданих про підрозділи Збройних Сил України. Також, він займався підготовкою до вчинення теракту на одному з військових об’єктів у Маріуполі.
  • Під час масштабної спецоперації, СБУ знешкодила агентурну мережу ФСБ РФ. Ворожі агенти займалися підготовкою до вчинення диверсій. Серед об’єктів посягань – бойові літаки на одному з аеродромів Збройних Сил України. В ході обшуків, у зловмисників вилучено майже 3 кг тротилу з електродетонаторами і реактивні протитанкові гранати.

У Луганській області:

  • Затримали шпигуна російської воєнної розвідки. Іноземний агент прибув до регіону для збору розвідданих про підрозділи операції Об’єднаних сил. Його «кураторів» цікавила інформація щодо місць дислокації українських військ, а також відомості про новітні зразки вітчизняної зброї.

У Миколаєві:

  • Співробітники СБУ викрили агента спецслужб РФ, який збирав секретні дані в оборонній сфері України. Встановлено, що зловмисник намагався отримати доступу до технічної документації щодо сучасних розробок безпілотних літальних апаратів.

На Житомирщині:

  • Затримали ще одного агента ФСБ РФ. Зловмисник збирав розвіддані про військові частини, дислоковані на території регіону. Серед його завдань було отримання інформації щодо керівного складу оборонних об’єктів.
Фото: СБУ

Крім того, за матеріалами української контррозвідки, скасовано понад 360 допусків до державної таємниці. Це дозволило запобігти загрозам витоку секретної інформації, у тому числі оборонного характеру.

У межах контррозвідувальних заходів, встановлено особи понад 400 іноземців, причетних до підривної діяльності проти держбезпеки України. Їм заборонено в’їзд на територію нашої країни.

За цей період, нейтралізовано 19 організованих угруповань, які займались незаконною легалізацією вихідці з країн з підвищеною терористичною загрозою.

Наголошено, що за всіма викритими фактами протиправної діяльності, контррозвідка СБУ проводить системну роботу для встановлення і притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до злочинів проти державної безпеки України.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
СБУ викрила мережу агентів ФСБ РФ на Донеччині СБУ викрила мережу агентів ФСБ РФ на Донеччині
Одного із членів мережі затримано і повідомлено про підозру у вчиненні злочину, а також обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
Loading...
Load next