На кордоні з Білоруссю українські прикордонники розпочали спецоперацію (фото)

На кордоні з Білоруссю українські прикордонники розпочали спецоперацію (фото)
Спецоперація "Полісся" - це подальші заходи для нарощення охорони та захисту українського кордону з метою недопущення міграційної кризи та протидії протиправній діяльності.

На кордоні з Республікою Білорусь розпочалася спільна спеціальна прикордонна операція «Полісся». Про це повідомляє Держприкордонслужба.

Операцію координує Державна прикордонна служба України, спільно з силами Національної гвардії, Національної поліції, ЗСУ та іншими залученими резервами.

Фото: Держприкордонслужба

Як відмітив перший заступник Голови Державної прикордонної служби України Володимир Нікіфоренко, на сьогодні на українсько-білоруському кордоні є загроза поширення міграційної кризи та ймовірність перенаправлення потоків мігрантів до України.

Для подальшого реагування на можливе ускладнення ситуації спільно з взаємодіючими державними структурами узгоджено проведення спільної спеціальної прикордонної операції та опрацьовано відповідний план. І вчора ввечері вона офіційно розпочалась, - зазначив він.

Перший заступник Голови ДПСУ додав, що її головне завдання – не допустити перетинання нелегальними мігрантами державного кордону та потрапляння їх в Україну і для цього забезпечується координація дій усіх залучених сил.

Фото: Держприкордонслужба

Контроль за режимом державного кордону здійснюватимуть збільшені прикордонні наряди з одночасним нарощуванням сил та засобів на можливих напрямках спроб прориву груп незаконних мігрантів.

Також, як зазначають у Держприкордонслужбі, для охорони кордону активно застосовуватимуть:

  • авіацію для патрулювання і моніторингу;
  •  безпілотні авіаційні комплекси;
  • технічні засоби спостереження.

Окрім цього, передбачене суттєве посилення прикордонного режиму вздовж українсько-білоруської ділянки державного кордону. У межах контрольованих прикордонних районів відбуватимуться виставлення контрольних постів на автомобільних дорогах та патрулювання основних шляхів, що прямують до державного кордону, перевірки автобусних та залізничних станцій, проведення превентивних заходів в населених пунктах прикордоння.     

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Двоє громадян Росії незаконно припливли в Україну, щоб відпочити в Одесі (відео) Двоє громадян Росії незаконно припливли в Україну, щоб відпочити в Одесі (відео)
Двоє росіян незаконно перепливли річку Ворсклу, щоб потрапити в Україну. Українські прикордонники затримали громадян Російської Федерації, які пояснили свій вчинок тим, що хотіли відпочити в Одесі.
Україна посилює контроль на кордоні із Білоруссю Україна посилює контроль на кордоні із Білоруссю
Україна ввела додаткові обмеження на кордоні з Білоруссю у Рівненські області. Зокрема запроваджено додаткові тимчасові обмеження.
На кордоні з Румунією чоловік намагався перевезти контрабанду у торті "Наполеон" (відео) На кордоні з Румунією чоловік намагався перевезти контрабанду у торті "Наполеон" (відео)
Учора, 23-річний мешканець Чернівецької області намагався перетнути кордон із набитим сигаретами тортом "Наполеон".
Loading...
Load next