Без необхідних ліків та медичної допомоги: в українського політв'язня Ширінга погіршується стан

Без необхідних ліків та медичної допомоги: в українського політв'язня Ширінга погіршується стан
Через неякісне протезування зубів український політв'язень Констянтин Ширінг відчуває нестерпний біль та змушений вживати лише рідку їжу

Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова у своєму телеграм-каналі повідомляє про погіршення стану здоров’я 61-річного українського політв'язня Костянтина Ширінга, якого країна-окупант незаконно засудила до 12 років позбавлення волі за сфабрикованою кримінальною справою за нібито «шпигунство».

Костянтин має низку хронічних захворювань та переніс два інфаркти міокарда. Через неякісне протезування зубів він відчуває нестерпний біль та змушений вживати лише рідку їжу, - йдеться в повідомленні.

За її словами, адміністрація СІЗО-1 в Сімферополі, де утримують Костянтина Ширінга, не надає йому життєво необхідних ліків та медичної допомоги.

Денісова також наголошує, що дії адміністрації слідчого ізолятора є грубим порушенням статті 3 Конвенції про захист прав людини і основних свобод, що прирівнюється до тортур і нелюдського поводження та статті 22 Мінімальних стандартних правил поводження із в’язнями, схвалених Економічною і Соціальною радою ООН.

Звертаюся до Уповноваженого з прав людини в РФ Тетяни Москалькової з вимогою терміново забезпечити надання Костянтину Ширінгу необхідної меддопомоги.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Незаконно засудженому в Росії політв'язню Лимешку вкололи російську COVID-вакцину Незаконно засудженому в Росії політв'язню Лимешку вкололи російську COVID-вакцину
Незаконно засудженого українця проти волі щепили російською вакциною. Лимешку погрожували поміщенням до штрафного ізолятора та забороною спілкуватися з родичами, цим самим змусили політв'язня підписати згоду на щеплення вакциною, яка не визнана ВООЗ.
Політв'язня Абдуллаєва знову запроторили до штрафного ізолятора Політв'язня Абдуллаєва знову запроторили до штрафного ізолятора
Теймур Абдуллаєв перебуває у незаконному ув’язненні в РФ з 7 березня 2020 року.
Loading...
Load next