В СІЗО Ростова-на-Дону, у якому утримують українських політв'язнів — спалах ковіду та корости

В СІЗО Ростова-на-Дону, у якому утримують українських політв'язнів — спалах ковіду та корости
Про це стало відомо від адвоката українських громадян.

У СІЗО-1 міста Ростова-на Дону, де незаконно утримується 33 українські політв’язні, через порушення санітарних норм, стався спалах коронавірусної інфекції та корости — небезпечного захворювання шкіри.

Про це інформує Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова, пише "ПравдаТУТ News".

Від початку пандемії COVID-19 систематично вимагаю від країни-окупанта РФ забезпечити засобами індивідуального захисту наших співгромадян у місцях позбавлення волі. Втім звернення залишаються без відповідного реагування. Крім того, від адвокатів постійно отримую інформацію про ненадання медичної допомоги, вилучення ліків та ігнорування скарг українських політв’язнів на стан здоров’я, - вказано у повідомленні.

Зазначено, що такі дії є грубим порушенням пункту 22 Мінімальних стандартних правил поводження з ув’язненими, схвалених Економічною і соціальною радами ООН.

Звертаюся до Уповноваженого з прав людини в РФ Тетяни Москалькової надати відповідне медико-санітарне забезпечення з урахуванням рекомендацій Всесвітньої організації охорони здоров'я і Підкомітету ООН з питань запобігання катуванням від 25.03.2020, а також фахову лікарську допомогу, відповідно до положень Мінімальних стандартних правил поводження з в'язнями, схвалених Економічною і Соціальною Радою ООН, і Федерального закону РФ від 21.11.2011 № 323-ФЗ «Об основах охраны здоровья граждан в Российской Федерации», - наголосила Денісова.

Людмила Денісова звернула увагу на те, що підтримка наших співгромадян з боку міжнародної спільноти та посилення тиску на країну-окупанта РФ є вкрай важливими задля звільнення всіх українських політв'язнів.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Незаконно засудженому в Росії політв'язню Лимешку вкололи російську COVID-вакцину Незаконно засудженому в Росії політв'язню Лимешку вкололи російську COVID-вакцину
Незаконно засудженого українця проти волі щепили російською вакциною. Лимешку погрожували поміщенням до штрафного ізолятора та забороною спілкуватися з родичами, цим самим змусили політв'язня підписати згоду на щеплення вакциною, яка не визнана ВООЗ.
250 євро за Covid-сертифікат: на Вінниччині затримали ділків за продаж фіктивних паспортів вакцинації (відео) 250 євро за Covid-сертифікат: на Вінниччині затримали ділків за продаж фіктивних паспортів вакцинації (відео)
У злочинній діяльності чоловікові сприяли медичні працівники, яким він постачав клієнтів. Невакциновані громадяни отримували  електронні  Covid-сертифікати, які відображалися у застосунку «Дія».
У Києві через спробу самогубства помер 15-річний хлопець, батьки якого стали жертвами COVID (відео) У Києві через спробу самогубства помер 15-річний хлопець, батьки якого стали жертвами COVID (відео)
Учора, у Києві 15-річний підліток Денис Родіков спробував накласти на себе руки, стрибнувши з моста. Батьки неповнолітнього хлопця, Володимир та Діана Родікови померли у березні внаслідок ускладнень від коронавірусу, 13 дітей сім'ї залишились сиротами. В тому числі і 15-річний Денис.
Loading...
Load next