В Криму окупанти два місяці тримали українського політв'язня у підвалі карцеру

В Криму окупанти два місяці тримали українського політв'язня у підвалі карцеру
Українського політв'язня Андрія Захтея два місяці тримали у підвалі карцеру виправної колонії суворого режиму в тимчасово окупованому Сімферополі.

Захтей, попри проблеми зі здоров'ям, перебував в умовах холоду й сирості. Відомо, що чоловік має хронічні захворювання, виразку шлунку, скаржиться на болі в спині через травму хребта, оніміння рук та ніг. Повідомила Уповноважена з прав людини України Людмила Денісова.

Омбудсменка зазначила, що такі дії адміністрації колонії суперечать Конвенції про захист прав людини й основних свобод. Денісова звернулась до омбудсменки Тетяни Москальової з проханням забезпечити чоловіку належні умови.

Андрія Захтея затримали в тимчасово окупованому Криму у серпні 2016 року у так званій справі українських диверсантів. У лютому 2018 року влада непідконтрольного Криму визнала чоловіка винним «у підготовці диверсій» на півострові у 2016 році та засудила до шести з половиною років колонії суворого режиму.

Нагадаємо, що посол ЄС закликав РФ негайно звільнити затриманих кримських татар. Глава представництва ЄС в Україні Матті Маасікас закликав Росію негайно звільнити всіх затриманих кримських татар і припинити переслідування і залякування в незаконно анексованому Криму.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Окупанти в Криму засудили українця Івана Яцкіна на 11 років колонії суворого режиму Окупанти в Криму засудили українця Івана Яцкіна на 11 років колонії суворого режиму
Верховний суд Криму оголосив вирок громадянину України Івану Яцкіну за кримінальною справою про нібито збір та передачу Україні інформації, що становить державну таємницю Росії. Чоловіка засудили до 11 років ув'язнення у колонії суворого режиму.
Незаконно засудженому в Росії політв'язню Лимешку вкололи російську COVID-вакцину Незаконно засудженому в Росії політв'язню Лимешку вкололи російську COVID-вакцину
Незаконно засудженого українця проти волі щепили російською вакциною. Лимешку погрожували поміщенням до штрафного ізолятора та забороною спілкуватися з родичами, цим самим змусили політв'язня підписати згоду на щеплення вакциною, яка не визнана ВООЗ.
Loading...
Load next