ДБР завершило розслідування проти Гео Лероса

ДБР завершило розслідування проти Гео Лероса
Леросу загрожує штраф або позбавлення волі до 3 років.

Слідчі ДБР завершили досудове розслідування щодо народного депутата України Гео Лероса, якого підозрюють у хуліганстві та невиконанні рішення суду. Про це повідомляє "ПравдаТУТ News" з посиланням на ДБР.

11 та 12 листопада 2021 року, за дорученням виконувача обов’язків Генерального прокурора, Гео Леросу повідомили про підозру за грубе порушення громадського порядку у сесійній залі Верховної Ради України та за невиконання рішення суду, що набрало законної сили.

  • Слідчі ДБР у межах розслідування встановили, що 4 листопада народний обранець, виступаючи з парламентської трибуни, образливо висловився щодо вищих посадових осіб держави.
  • У іншому епізоді слідчі ДБР встановили, що 11 серпня Київський апеляційний суд визнав недостовірною та такою, що порочить честь, гідність та ділову репутацію, інформацію, поширену депутатом 29 березня 2020 року на його сторінці в одній із соціальних мереж. Одночасно вказаною постановою суду народного депутата України зобов’язано спростувати поширену ним інформацію, виклавши на своїй сторінці відповідний текст.
  • Зазначене рішення суду 11 серпня 2021 року набрало законної сили та є чинним.
  • Народний депутат України умисно не виконав рішення суду, хоча був належним чином з ним ознайомленим та мав для цього реальні можливості.

У ДБР повідомили, що кваліфіковано кримінальні правопорушення у першому випадку за ч. 1 ст. 296 КК України (грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства); у другому — за ч. 1 ст. 382 КК України (невиконання судового рішення).

Наголошують, що санкції статей передбачають покарання у вигляді штрафу від 8,5 тисяч до 68 тисяч гривень або позбавленням волі на строк до трьох років.

Процесуальне керівництво у кримінальних провадженнях здійснює Офіс Генерального прокурора.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Нова підозра для Лероса - цього разу за невиконання рішення суду (відео) Нова підозра для Лероса - цього разу за невиконання рішення суду (відео)
ДБР оголосило підозру за позовом Дениса Єрмака.
Депутата Гео Лероса підозрюють в інсценуванні підпалу власного авто (відео) Депутата Гео Лероса підозрюють в інсценуванні підпалу власного авто (відео)
Наприкінці серпня 2020 року народний депутат України Гео Лерос заявив про ймовірний підпал свого автомобіля. Інцидент він пов’язав зі своєю політичною діяльністю.
Loading...
Load next