Нова підозра для Лероса - цього разу за невиконання рішення суду (відео)

Нова підозра для Лероса - цього разу за невиконання рішення суду (відео)
ДБР оголосило підозру за позовом Дениса Єрмака.

За дорученням виконувача обов’язків Генерального прокурора 12 листопада 2021 року народному депутату України повідомлено про підозру за невиконання рішення суду, що набрало законної сили. Про це повідомляє ДБР.

Слідчі ДБР встановили, що 11 серпня 2021 року Київський апеляційний суд визнав недостовірною та такою, "що порочить честь, гідність та ділову репутацію, інформацію", яку Лерос поширив 29 березня 2020 року на своїй сторінці в одній із соцмереж. Постановою суду Гео Лероса зобов’язали спростувати поширену ним інформацію, виклавши на своїй сторінці відповідний текст.

Народний депутат України умисно не виконав рішення суду, хоча був належним чином з ним ознайомленим та мав для цього реальні можливості.

Після відкриття виконавчого провадження, накладення двох грошових стягнень, а також неодноразового попередження про кримінальну відповідальність за умисне невиконання судового рішення Денис Єрмак звернувся до Державного бюро розслідувань з повідомленням про вчинення кримінального правопорушення.

Як повідомляє ДБР, за результатами проведення слідчих та процесуальних дій слідчі здобули достатні докази для повідомлення про підозру.  Кримінальне правопорушення кваліфіковане за ч. 1 ст. 382 КК України (невиконання судового рішення). Санкція статті передбачає покарання до 3 років позбавлення волі.

Нагадаємо, вчора, 11 листопада, Гео Леросу вручили письмове повідомлення про підозру за грубе порушення громадського порядку у сесійній залі парламенту.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
"Війна" продовжується: Верховний Суд викликає Зеленського за позовом Порошенка "Війна" продовжується: Верховний Суд викликає Зеленського за позовом Порошенка
Напередодні п'ятому українському президенту оголосили про підозру в кримінальному провадженні щодо вугілля з окупованого Донбасу.
Янукович подав ще один позов до ОАСК: чого він вимагає Янукович подав ще один позов до ОАСК: чого він вимагає
Рішення суду за цим позовом може бути ухвалено практично у будь-який момент.
«Шоу у стилі Зеленського»: Порошенко заявив про відмову співпрацювати зі слідством (відео) «Шоу у стилі Зеленського»: Порошенко заявив про відмову співпрацювати зі слідством (відео)
Розгляд скарги про запобіжний захід Петру Порошенку призначений на 11 лютого.
Loading...
Load next