З України намагалися нелегально вивезти найдорожчий метал у світі

З України намагалися нелегально вивезти найдорожчий метал у світі
Двоє людей намагалися вивезти його в одну із сусідніх країн.

Співробітники СБУ заблокували незаконне переміщення через український кордон рідкісного металу осмію. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Правоохоронці викрили двох зловмисників у Херсонській області під час огляду в міжнародному пункті пропуску "Кучурган-Первомайськ". В одного з них у ручній поклажі виявили 10,05 г рідкого металу.

За попередньою оцінкою, це був осмій 187 - є одним з найдорожчих цінних металів. Вартість осмію в 30 разів перевищує ціну золота. Ринкова вартість металу складає до 200 тисяч доларів за один грам.

Наразі вирішується питання про повідомлення правопорушникам про підозру. Проводяться експертизи, продовжуються слідчі дії.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
СБУ викрила контрабанду на понад 11 мільйонів гривень
Служба безпеки України затримала міжнародних контрабандистів, які вивозили бурштин через аеропорти "Львів" та "Бориспіль". Під час обшуків за місцями проживання у них було вилучено 1300 кг бурштину та понад 170 кг готових виробів.
На кордоні з Польщею затримали українця, який перевозив 66 кілограм бурштину На кордоні з Польщею затримали українця, який перевозив 66 кілограм бурштину
На пункті пропуску "Шегині" українські прикордонники затримали 44-річного чоловіка, який в своєму мікроавтобусі перевозив контрабанду - 66 кілограмів бурштину. "Сонячне" каміння чоловік заховав у порожнинах порогів автомобіля.
П'ятьох українських нелегалів які, підробили документи, затримали на кордоні з Польщею П'ятьох українських нелегалів які, підробили документи, затримали на кордоні з Польщею
Громадяни України були затримані за використання фальшивих документів під час перетину кордону Польщі. Зокрема випадки підробок були зафіксовані на пунктах пропуску Гребене та Дорогуськ.
Loading...
Load next