Після тортур втратив зуби та слух: Денісова про політв'язня Ставцева

Після тортур втратив зуби та слух: Денісова про політв'язня Ставцева
Зараз стан політв'язня погіршився: у нього постійні болі та кровотечі.

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова висловила занепокоєння критичним станом здоров’я громадянина України Євгена Ставцева, якого незаконно утримують у Макіївській виправній колонії № 32 на тимчасово окупованій території Донецької області.

Про це омбудсменка повідомила на своєму телеграм-каналі, пише "ПравдаТУТ News".

У Євгена загострився виразковий коліт з тотальними ураженням шлунково-кишкового тракту, що призвів до постійних кровотеч. Крім того, у нього хронічний панкреатит, який супроводжується больовим синдромом, розлад нервової та серцево-судинної системи, безсоння, постійні болі в серці, суглобах і хребті.

Коротка довідка:

  • Невідомі викрали Євгена 6 жовтня 2017 року з власної квартири у Донецьку. Кілька місяців його вважали зниклим безвісти.
  • Весь цей час Євген Ставцев утримувався в секретних в'язницях «Міністерства державної безпеки в ОРДО» та у сумнозвісній в’язниці «Ізоляція», де піддавався фізіологічному та психологічному насильству. Його били, катували електричним струмом, внаслідок чого він втратив зуби та слух.
  • Наприкінці 2019 року його незаконно засудив так званий суд, підконтрольний органам окупаційної адміністрації РФ в Донецькій області, до 14 років позбавлення волі за нібито «шпигунство та участь у терористичній організації».

Адміністрація Макіївської виправній колонії № 32 Євгену не надає чоловікові жодної медичної допомоги. Крім того, він позбавлений спілкування з рідними: його матері постійно відмовляють у побаченнях, пояснюючи карантинними обмеженнями.

Такі дії стосовно Євгена Ставцева є порушеннями не лише українського законодавства, але й норм міжнародного права, в тому числі Женевських Конвенцій 1949 року про правила ведення війни, Додаткових протоколів до Женевських Конвенцій від 1977 року та Європейської Конвенції із захисту прав та основоположних свобод людини 1950 року.

Денісова звернулася до керівництва МКЧХ в Україні, аби вони терміново здійснили візит до Євгена Ставцева, посприяли його негайній госпіталізації та забезпечили кваліфікованою медичною допомогою.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Без необхідних ліків та медичної допомоги: в українського політв'язня Ширінга погіршується стан Без необхідних ліків та медичної допомоги: в українського політв'язня Ширінга погіршується стан
Через неякісне протезування зубів український політв'язень Констянтин Ширінг відчуває нестерпний біль та змушений вживати лише рідку їжу
Політв'язня Абдуллаєва знову запроторили до штрафного ізолятора Політв'язня Абдуллаєва знову запроторили до штрафного ізолятора
Теймур Абдуллаєв перебуває у незаконному ув’язненні в РФ з 7 березня 2020 року.
Політв'язень Матюшенко у критичному стані - Денісова Політв'язень Матюшенко у критичному стані - Денісова
У Валерія Матюшенка стався напад: пахова грижа спричинила защемлення кишківника. Без оперативного втручання, защемлення може призвести до летального наслідку.
Loading...
Load next