СБУ викрила членів «Луганського округу донських козаків», які воювали проти сил АТО (фото)

СБУ викрила членів «Луганського округу донських козаків», які воювали проти сил АТО (фото)
Наразі вони переховуються на непідконтрольних Україні територіях.

Служба безпеки України в ході комплексних дій встановила особи 13 ватажків і активних учасників так званого «Луганського округу донських козаків», які воювали проти сил АТО у складі проросійських незаконних збройних формувань.

Про це пише "ПравдаТУТ News" з посиланням на СБУ.

Встановлено, що раніше вони входили до складу однойменної громадської організації, яку зареєстрували до 2014 року. Згодом за матеріалами СБУ суд ухвалив рішення про її заборону і примусовий розпуск.

Крім того, зловмисники брали активну участь у бойових діях проти сил антитерористичної операції у районах Луганська та Дебальцевого. А також супроводжували так звані «гуманітарні» вантажі з РФ для бойовиків, а також патрулювали населенні пункти на тимчасово непідконтрольній українській владі території регіону.

Фото: СБУ

СБУ повідомляє про факти залучення озброєних учасників ворожого угруповання до охорони незаконних блокпостів в ОРДЛО. Там вони, серед іншого, зупиняли громадський транспорт і автомобілі місцевих жителів та здійснювали протиправні обшуки.

Наразі ватажки козачого формування переховуються від правосуддя на тимчасово непідконтрольній українській владі території Луганщини.

Фото: СБУ

Після затримання зловмисників їх буде притягнуто до кримінальної відповідальності.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Добивав поранених українських військових: СБУ затримала у Києві бойовика "ДНР" (відео) Добивав поранених українських військових: СБУ затримала у Києві бойовика "ДНР" (відео)
До окупаційних сил РФ зловмисник приєднався з самого початку російського вторгнення на Донбас у 2014 році. Там він добивав поранених у бою військових АТО.
Перейшла мінне поле: 16-річна дівчина тікала з Горлівки, щоб вчитись в Україні (фото) Перейшла мінне поле: 16-річна дівчина тікала з Горлівки, щоб вчитись в Україні (фото)
На Донбасі дівчина через мінне поле втекла з окупованих районів Донецької області (ОРДО). Вчора пізно ввечері вона вийшла до позицій українських військових.
Поблизу лінії розмежування на Донбасі СБУ затримала розвідника “ДНР” Поблизу лінії розмежування на Донбасі СБУ затримала розвідника “ДНР”
Працівники Служби безпеки України затримали проросійського бойовика - уродженця Горлівки, який намагався отримати інформацію про українських військових.
Loading...
Load next