Виписали мазь та відправили додому: у Мелітополі п'ятикласниця зламала хребет у шкільному дворі

Виписали мазь та відправили додому: у Мелітополі п'ятикласниця зламала хребет у шкільному дворі
Інцидент стався ще 14 січня.

У Мелітополі Запорізької області учениця 5 класу послизнулася на території школи та зламала хребет. У лікарні їй зробили рентген, виписали мазь та відправили додому. Про це повідомляє "РІА Мелітополь".

14 січня учениця 5-го "Б" Настя йшла разом із мамою на перший урок у п'ятнадцяту школу. Того дня зранку випав невеликий сніг. Коли вони вже повернули на подвір'я, дівчинка послизнулася і впала на спину. Її мама Вероніка, на очах якої це сталося, спробувала підняти доньку, але побачила, що в неї посиніло обличчя. Як виявилося, через больовий шок у Насті зупинилося дихання.

Класна керівниця, яка на цей час приїхала на роботу, посадила маму з донькою в машину і відвезла до приймального відділення ТМО.

Там Насті зробили рентген та не виявили серйозних травм. Лікар-травматолог, який оглядав дівчинку, сказав, що вона має забій, прописав мазь і порекомендував звернутися до хірурга.

Після вихідних мама постраждалої дівчинки привезла її до лікувально-діагностичного центру і вже там хірург запідозрила у школярки компресійний перелом хребта.

Дослідження підтвердило перелом п'яти хребців грудного відділу. Хірург повідомила мамі дівчинки, що потрібно їхати до Запорізької обласної лікарні, але запропонувала організувати поїздку самостійно.

Покладіть її на заднє сидіння та везіть, – байдуже порадила фахівець.

За словами мами дівчинки, попри шоковий стан вона запідозрила, що так дітей зі зламаним хребтом не транспортують. Але лікар стояла на своєму і навіть відвела її до завідувачки Лікувально-діагностичного центру.

Там на жінку почали кричати, доводячи, що всім мають займатися батьки, мовляв, вони тут взагалі ні до чого. Сказали, щоб вона сама дзвонила до обласної лікарні та домовлялася. А для перевезення викликала таксі.

З Лікувально-діагностичного центру мати дитини вийшла у сльозах. І в розпачі просто прийшла до завідувачки підстанції швидкої допомоги, де та її зрозуміла. Світлана Краснова взяла на себе відповідальність та виділила автомобіль для транспортування дівчинки у Запоріжжя. За це мама постраждалої дитини їй дуже вдячна. Вчора Настю вже госпіталізували до відділення та зараз вона проходить обстеження.

У тому, що сталося мама звинувачує керівництво школи, яке не забезпечило безпечне переміщення дітей двором навчального закладу. За її словами, того дня було посипано лише сходи, а прилегла територія була дуже слизькою.

Як повідомили РІА Мелітополь, у міському управлінні освіти з цієї події призначили перевірку. Її результати будуть відомі вже скоро. Розпочали комплексний розгляд і за фактом неналежного надання медичної допомоги у міському відділі охорони здоров'я. РІА Мелітополь запевнили, що перевірки будуть неупередженими і ніхто не вигороджуватиме винних. 

А зараз Насті та її мамі, яка виховує дівчинку одна, потрібна допомога. Лікування та подальша реабілітація будуть довгими та витратними. Усіх, хто хоче і може підтримати сім'ю матеріально, просять перерахувати кошти на картку Приватбанку 4149439316043086 (Тарасова Вероніка Олександрівна).

Нагадаємо, раніше неподалік від школи 10-річну дівчинку збив водій, яка померла на місці.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

 

Читайте також
У Дніпрі на чоловіка впало сухе дерево: зламало йому обидві ноги (відео) У Дніпрі на чоловіка впало сухе дерево: зламало йому обидві ноги (відео)
В одному з парків Дніпра на чоловіка впало сухе дерево. Унаслідок цього інциденту потерпілий отримав, за попередніми даними, переломи обох ніг.
Руками чіплялася за кригу і життя: на Херсонщині троє дітей провалилися у крижану воду (відео) Руками чіплялася за кригу і життя: на Херсонщині троє дітей провалилися у крижану воду (відео)
У місті Олешки малеча спочатку гралася на дитмайданчику поряд, а потім компанію потягло на пригоди до криги.
У Норвегії чоловік відкрив стрілянину з лука: загинуло 5 людей (фото) У Норвегії чоловік відкрив стрілянину з лука: загинуло 5 людей (фото)
У поліції розповіли, що чоловік відкрив стрілянину з лука просто по інших громадянах. Через його дії поранення отримали люди.
Loading...
Load next