Арешт без застави для стрілка та звільнення командувача Нацгвардії: нове про стрілянину в Дніпрі (відео)

Арешт без застави для стрілка та звільнення командувача Нацгвардії: нове про стрілянину в Дніпрі (відео)
Внаслідок трагедії, що сталася у Дніпрі було п'ятеро загиблих та ще п'ятеро травмованих.

Командувач Національної гвардії України Микола Балан подав у відставку через стрілянину в Дніпрі, внаслідок якої загинуло п'ятеро людей і п'ять дістали поранення.

Нагадаємо, сьогодні у Дніпрі  27 січня 20-річний нацгвардієць Артем Рябчук розстріляв варту. Патрульна поліція затримала стрільця недалеко від Дніпра. 

Враховуючи, що за будь-які дії, хороші чи погані, несе відповідальність командир, сьогодні вранці я написав рапорт міністру внутрішніх справ з клопотанням перед Президентом України про відставку і звільнення з посади командуючого Національною гвардією, - зазначив Рябчук.

Фото з відкритих джерел / Микола Балан

Окрім того, від виконання обов'язків на час розслідування відсторонено командира полку, де сталася трагедія, його заступника по роботі з особовим складом і начальника штабу.

Також на брифінгу ДБР, радниця з комунікацій Державного бюро розслідувань Тетяна Сапьян розповіла про обрання запобіжного заходу для стрілка.

Щойно повідомили, який запобіжний захід буде обиратися – тримання під вартою без альтернативи застави.

Рябчуку підозру повідомили за статтями:

  • 115 (умисне вбивство);
  • 408 (дезертирство);
  • 410 (викрадення, привласнення, вимагання військовим зброї та боєприпасів).

Вас може зацікавити: лікар розповів про тяжкий стан поранених під час стрілянини у Дніпрі.

Віра Коновал - pravdatutnews.com 

Читайте також
Факти «дідівщини»: до внутрішньої перевірки трагедії на Південмаші залучать поліграф Факти «дідівщини»: до внутрішньої перевірки трагедії на Південмаші залучать поліграф
У ніч на 27 січня на території Південного машинобудівного заводу в Дніпрі солдат-строковик Нацгвардії Артемій Рябчук з автомата розстріляв варту військовослужбовців НГУ і втік зі зброєю.
Стрілянина у Дніпрі: лікар розповів про тяжкий стан поранених (відео) Стрілянина у Дніпрі: лікар розповів про тяжкий стан поранених (відео)
В найтяжчому стані перебуває 22-річна дівчина, вона отримала три кулі.
П'ятеро загиблих та ще п'ятеро травмовані: страшний ранок у Дніпрі (відео) (оновлено) П'ятеро загиблих та ще п'ятеро травмовані: страшний ранок у Дніпрі (відео) (оновлено)
27 січня 20-річний нацгвардієць Артем Рябчук розстріляв варту.
Loading...
Load next