"Каліцтво життів стало нормою": командирів військчастини у Дніпрі звинуватили в жахливих злочинах

"Каліцтво життів стало нормою": командирів військчастини у Дніпрі звинуватили в жахливих злочинах
Свідки злочинів командирів відділу, готові дати інтерв'ю про "звірства командування", аби повноцінно висвітлити, що насправді там відбувалося.

Командування військової частини Національної гвардії у Дніпрі, де 27 січня, 20-річний нацгвардієць Артем Рябчук розстріляв п'ятьох людей і поранив ще п'ятьох, звинуватили у нелюдському ставленні до військових.

Про це пише "ПравдаТУТ News" з посиланням на допис у Facebook голови громадської організації "Міжнародний центр допомоги" Сергія Косяка.

За його словами, з ним зв'язалися військовослужбовці військової частини 3021 НГУ, надіславши текст із проханням про допомогу.

Є безліч випадків неналежної поведінки з боку командування нашого відділу. Командири довели строки до самогубства, потім приховали факти і навіть отримали підвищення по кар'єрі. Систематично придушуючи "незручних" - наказав молодшим начальникам сформувати команду проти одного, під страхом бути звільненим, їх би відправили в gubbwhatu, - йдеться в тексті одного із військовослужбовців.

Зазначено, що для керівництва стало нормою:

  • фізичне насильство;
  • погрози;
  • психологічний тиск,
  • каліцтво життів і здоров'я військовослужбовця. 

І багато іншого відбувалося за колючим дротом цієї частини. Сотні людських доль були покалічені командирами в 2021 році.

Крім того, навіть бували випадки, що хлопців насильно зачиняли у психіатричній лікарні, підробляли документи, незаконно звільняли хворих людей. 

Зараз зібралася невелика група активістів, які постраждали від цих складних стосунків. Один з активістів, якого я знаю давно, який проявляв психологічну підтримку під час приниження у цій військовій частині, попросив мене написати це звернення. Також просять реагування тих, хто стикався з такими випадками неправомірних дій з боку керівництва. Будемо разом працювати над цією проблемою. Щоб таких ситуацій не було раніше, як сьогодні, - зазначено в повідомленні.

Зазначено, що свідки злочинів командирів відділу, готові дати інтерв'ю про "звірства командування", аби повноцінно висвітлити, що насправді там відбувалося.

Нагадаємо,  у Дніпрі  27 січня 20-річний нацгвардієць Артем Рябчук розстріляв варту. Патрульна поліція затримала стрільця недалеко від Дніпра. Внаслідок цього загинуло п'ятеро людей і п'ять дістали поранення.
 

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Стрілянина у Дніпрі: лікар розповів про тяжкий стан поранених (відео) Стрілянина у Дніпрі: лікар розповів про тяжкий стан поранених (відео)
В найтяжчому стані перебуває 22-річна дівчина, вона отримала три кулі.
Факти «дідівщини»: до внутрішньої перевірки трагедії на Південмаші залучать поліграф Факти «дідівщини»: до внутрішньої перевірки трагедії на Південмаші залучать поліграф
У ніч на 27 січня на території Південного машинобудівного заводу в Дніпрі солдат-строковик Нацгвардії Артемій Рябчук з автомата розстріляв варту військовослужбовців НГУ і втік зі зброєю.
П'ятеро загиблих та ще п'ятеро травмовані: страшний ранок у Дніпрі (відео) (оновлено) П'ятеро загиблих та ще п'ятеро травмовані: страшний ранок у Дніпрі (відео) (оновлено)
27 січня 20-річний нацгвардієць Артем Рябчук розстріляв варту.
Loading...
Load next