Часто вдаються до подібних провокацій: білоруські військові відкривали вогонь на кордоні з Польщею

Часто вдаються до подібних провокацій: білоруські військові відкривали вогонь на кордоні з Польщею
Мігранти з країн Близького Сходу вже кілька місяців намагаються потрапити до Польщі зі сторони Білорусі.

Білорусь продовжує здійснювати провокації на кордоні з Польщею. Тамтешні прикордонники кажуть, що до цього білоруські військові вдаються часто. Про це повідомляє PAP.

Зазначається, що поблизу польського кордону в районі Криньків Підляського воєводства білоруські силовики відкрили вогонь з сигнальних пістолетів. Однак цього разу боєприпаси не потрапили на польську територію.

Своєю чергою речниця польської прикордонної служби Анна Міхальська заявила про те, що білоруські силовики часто вдаються до подібних провокацій. Наприклад цього тижня вони двічі стріляли з сигнальних пістолетів біля кордону.

У Криньках бачили та чули постріли з сигнальних пістолетів. Такий вид провокацій відбувається постійно, — заявила Міхальська.

За її словами, схожий інцидент стався 1 лютого. Проте, тоді сигнальні ракети потрапили на польську територію біля станції технічного обслуговування.

Крім того, за останню добу польські прикордонники затримали 5 громадян Ємену, які намагалися перетнути кордон з білоруської сторони. Від початку 2022 року прикордонники зафіксували 1 100 спроб нелегального перетину кордону.

Нагадаємо, раніше посол України у Мінську назвав пропагандисткою журналіста каналу Білорусь-1.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

 

Читайте також
Ситуація з мігрантами: Польща може закрити кордон з Білоруссю Ситуація з мігрантами: Польща може закрити кордон з Білоруссю
Прем'єр-міністр Польщі Моравецький запланував серію візитів до країн ЄС для обговорення з партнерами в Європі поточної геополітичної ситуації і загроз зі східного напрямку.
Польща може збудувати стіну на кордоні з Україною: в чому причина Польща може збудувати стіну на кордоні з Україною: в чому причина
Віцепрезидент Польщі заявив, що, ймовірно, дамбу на кордоні з Білоруссю доведеться зміцнювати, продовживши її до кордону з Україною.
"З якого переляку ми маємо брати їх до себе?" - Данілов про пропозицію СДПН направити білоруських біженців до України (відео) "З якого переляку ми маємо брати їх до себе?" - Данілов про пропозицію СДПН направити білоруських біженців до України (відео)
Сьогодні зовнішньополітичний речник депутатської групи німецьких соціал-демократів Нільс Шмід запропонував попросити Україну про допомогу.
Loading...
Load next