Польща може збудувати стіну на кордоні з Україною: в чому причина

Польща може збудувати стіну на кордоні з Україною: в чому причина
Віцепрезидент Польщі заявив, що, ймовірно, дамбу на кордоні з Білоруссю доведеться зміцнювати, продовживши її до кордону з Україною.

Віцепрезидент Польщі Ярослав Качинський, відповідаючи на запитання, чи настав кінець гібридних дій на польсько-білоруському кордоні, зізнався, що 'тут він не оптиміст'. Він зазначив, що, можливо, варто бути готовим до років тривоги, агресії, пояснивши, що так ведуть свої операції росіяни, і Україна є найкращим прикладом цього. Про це пише "ПравдаТУТ News" з посиланням на RMF24.

Я не виключаю, що прикордонну дамбу, яку вже будують, доведеться укріплювати і продовжити до кордону з Україною, - сказав він.

 Через те, що дії Росії, яка курує ситуацією на кордоні з Польщею, можуть бути непередбачуваними, а тому слід розглядати й такі варіанти.

Ми не знаємо, в якому напрямку піде ця агресія, за якою моделлю підуть росіяни, бо вони за цим стоять. Звісно, ​​ми маємо інформацію, отриману нашими службами, вони дозволяють готуватися до різних варіантів, але чіткої вказівки на сьогодні у нас немає. Складається враження, що справа вступила в нову фазу, – оцінив Качинський.

За його словами, «Москва вирішила, що настав хороший час для того, щоб завершити важливі для неї справи».

На жаль, Західний світ роками дуже наївно дивиться на Москву. Багато разів він намагався перевернути її на свій бік, обдурений якимось утопічним баченням цієї країни. Нічого доброго з цього не вийшло. Принаймні для Заходу. Тому що Росія змогла трансформувати такі перезавантаження в вигоду для себе, - сказав віцепрем'єр.

Він оцінив, що сценарій нападу Росії на Україну сьогодні не є раціональним.

Нагадаємо, вчора Президент держави-агресора Росії Володимир Путін провів велику пресконференцію, в якому неодноразово згадував про Україну.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Часто вдаються до подібних провокацій: білоруські військові відкривали вогонь на кордоні з Польщею Часто вдаються до подібних провокацій: білоруські військові відкривали вогонь на кордоні з Польщею
Мігранти з країн Близького Сходу вже кілька місяців намагаються потрапити до Польщі зі сторони Білорусі.
Десятки мігрантів прорвали огорожу та потрапили з Білорусі до Польщі Десятки мігрантів прорвали огорожу та потрапили з Білорусі до Польщі
Дві великі групи іммігрантів потрапили до Польщі з території Білорусі.
Ситуація загострюється: мігранти готують спробу силового штурму польського кордону  (відео) Ситуація загострюється: мігранти готують спробу силового штурму польського кордону (відео)
14 листопада було зафіксовано 118 спроб незаконного перетину кордону. 39 іноземців ухвалили рішення про виїзд з Польщі. Назагал в листопаді було понад 5 тисяч спроб перетину кордону.
Loading...
Load next