"Наші військові готові зубами рвати цю мерзоту, яка стріляє по дітях", - Юрій Кочевенко (відео)

"Наші військові готові зубами рвати цю мерзоту, яка стріляє по дітях", - Юрій Кочевенко (відео)
СБУ відкрила справу за фактами обстрілів бойовиками дитсадка та школи на Луганщині.

Офіцер ЗСУ емоційно відреагував на артилерійський обстріл окупантами дитсадка у Станиці Луганській. За словами Юрія Кочевенка, українські бійці готові до виконання будь-яких бойових завдань, поставлених державою.

Слідчі Служби безпеки України (СБУ) розпочали досудове розслідування за фактами вчинення бойовиками обстрілів селищ Станиця Луганська і Врубівка з використанням озброєння, забороненого Мінськими угодами, повідомляє СБУ.

Встановлено, що 17 лютого близько 9 ранку російські найманці обстріляли Станицю Луганську із великокаліберної артилерії та мінометів. У результаті пошкоджено військову техніку та об’єкти цивільної інфраструктури. Один із снарядів пробив стіну дитячого садка, де в цей час перебували діти із вихователями.
Діти не постраждали лише тому, що перебували на заняттях в іншому приміщенні. Однак троє працівників дошкільного закладу отримали контузії та доставлені до лікарні, - йдеться в повідомленні, розміщеному в четвер на сайті СБУ.

За інформацією української спецслужби, обстріл тривав близько 40 хвилин, вогонь вівся прицільно для заподіяння втрат.

За попередніми даними, ворог використав боєприпаси калібру 120 та 152 мм. Через півтори години ворог завдав артилерійського удару по селищу Врубівка Сєвєродонецького району. Обстрілом пошкоджено будівлю місцевої школи, в якій на момент атаки перебували 30 учнів і 14 освітян. Діти й дорослі змушені були рятуватися в підвалі школи, - наголошується в повідомленні.

У СБУ інформують, що внаслідок влучення снарядів у газопровід без газопостачання залишилося 70 квартир у багатоповерхівках і 96 приватних будинків. Також пошкоджено житловий будинок у Врубівці.

На місцях працюють оперативно-слідчі групи СБУ: допитують свідків, очевидців і постраждалих від ворожих атак, вивчають і документують обставини злочинів.

Під процесуальним керівництвом Луганської обласної прокуратури СБУ продовжує невідкладні слідчі дії у межах кримінальних проваджень за ч. 2 ст. 258 (терористичний акт, який спричинив тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України, - повідомляють у СБУ.

Нагадаємо, що окупанти обстріляли з артилерії Станицю Луганську: снаряд потрапив у дитсадок (фото).

Також нові обстріли: на Луганщині бойовики обстріляли ліцей, де перебували 30 учнів.

Злата Новосельська pravdatutnews.com

Читайте також
Бойовики тричі обстріляли українські позиції ООС на Донбасі Бойовики тричі обстріляли українські позиції ООС на Донбасі
За минулу добу, 25 квітня бойовики тричі порушили режим тиші й обстріляли позиції на яких перебувають українські військові. Втрат серед українських військових немає.
На Донбасі загинув український військовий: хлопцю було лише 26 років (фото) На Донбасі загинув український військовий: хлопцю було лише 26 років (фото)
Внаслідок обстрілу з боку російських бойовиків загинув 26-річний український захисник у якого залишились дружина та мати.
Війна на Донбасі: російські бойовики поранили захисника України Війна на Донбасі: російські бойовики поранили захисника України
На Донбасі протягом минулої доби, 16 липня, зафіксовано 1 порушення режиму припинення вогню. Проте, з початку поточної доби було зафіксовано 5 порушень режиму тиші.
Loading...
Load next