У "Л/ДНР" мобілізують неповнолітніх — Денісова

У "Л/ДНР" мобілізують неповнолітніх — Денісова
Такі дії порушують статтю 51 Конвенції про захист цивільного населення під час війни, яка забороняє залучення дітей до збройних конфліктів.

Після оголошення загальної мобілізації на непідконтрольних Уряду України територіях почалися облави так званого Міністерства державної безпеки "ДНР" та "ЛНР". Призову підлягають навіть неповнолітні хлопці віком від 17 років.

Про це пише "ПравдаТУТ News" з посиланням на заяву Людмили Денісової.

У так званих "військових училищах" НЗФ "ДНР" та "ЛНР" курсантам, яким 16-18 років, віддано наказ про приведення до бойової готовності с подальшою участю у бойових діях.

Фото: Людмила Денісова

Денісова зазначила, що такі дії порушують статтю 51 Конвенції про захист цивільного населення під час війни, яка забороняє залучення дітей до збройних конфліктів.

У резолюції Ради безпеки ООН № 2427 (2018) наголошено на тому, що до дітей, які були завербовані на порушення застосовного міжнародного права збройними силами та збройними групами та у скоєнні злочинів під час збройних конфліктів, необхідно відноситися насамперед як до жертв порушень міжнародного права, і наполегливо закликає держави-члени дотримуватись застосованих зобов’язань згідно з Конвенцією про права дитини.

Закликаю Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ), міжнародні правозахисні організації відреагувати на втягування дітей в збройний конфлікт та факти примусового призову дітей, громадян України, на тимчасово окупованих територіях, до лав незаконних збройних формувань, - наголосила Денісова.

Нагадаємо, військова комендатура забирає чоловіків з вулиць Луганська.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Пушилін оголосив "загальну мобілізацію" в ОРДЛО (відео) Пушилін оголосив "загальну мобілізацію" в ОРДЛО (відео)
Крім того, стало відомо, що з ОРДЛО евакуювали уже понад 6 тисяч громадян.
Путін’югенд на окупованих територіях: як Росія готує дитячу армію (відео) Путін’югенд на окупованих територіях: як Росія готує дитячу армію (відео)
Росія продовжує інтегрувати тимчасово окуповані території України у свій вимір. Одним з таких напрямків є мілітаризація свідомості дітей. Неповнолітніх знайомлять зі справжньою зброєю та відправляють на стрільбища. Найбільш потужними та підтримуваними Росією організації є "Молода гвардія – Юнармія" у "народних республіках" та "Юнармія" у Криму.
СБУ викрила агентурну мережу «ЛНР»: зловмисники хотіли влаштувати теракти в Україні (відео) СБУ викрила агентурну мережу «ЛНР»: зловмисники хотіли влаштувати теракти в Україні (відео)
Зловмисники хотіли підірвати авто першого заступника начальника СБУ в Луганській області.
Loading...
Load next