Російсько-українська війна: яка ситуація станом на зараз (відео)

Російсько-українська війна: яка ситуація станом на зараз (відео)

МЗС України опублікувало оперативну інформацію про ситуацію на тлі російського вторгнення зараз, передає "ПравдаТУТ News".

  • Мешканці Харкова сьогодні пережили страшну ніч, але наші воїни дають потужну відсіч російському загарбнику! Збройні сили працюють, поліція на місцях, державні структури виконують свої обов'язки. Маємо непоодинокі факти здачі в полон російських солдатів до державних органів, органів місцевого самоврядування.
  • На Сумщині охоронці кордону та нацгвардійці вступили в бій з диверсійно-розвідувальною групою. Правоохоронці отримали інформацію про підозрілих осіб, які розставляють мітки по місту під час патрулювання. Для перевірки цієї інформації вибула група розвідувального відділення у складі прикордонників та нацгвардійців.
  • На одній із вулиць військовослужбовці виявили палаючий автомобіль та зупинились, аби перевірити чи є люди в автівці та надати допомогу. Однак були обстріляні диверсійно-розвідувальною групою. Прикордонники з нацгвардійцями вступили в бій. Прикордонники разом з представниками інших складових сил безпеки продовжують протистояти російському вторгненню та протидіяти диверсійній діяльності.
  • Національний банк України перерахував на потреби Національна гвардія України 450 млн грн, зібраних на спецрахунок для збору коштів для допомоги Українській Армії. Кошти будуть спрямовані для забезпечення обороноздатності нашої держави – озброєння, техніку, продукти харчування, медикаменти та інші речі, потрібні українським захисникам.

ДСНС оприлюднило дуже невтішну інформацію про загиблих та постраждалих українців.

За останні дні підрозділи ДСНС України постійно залучаються до ліквідації наслідків ворожих обстрілів. Противник б’є з усього наявного озброєння по житлових будинках, дитячим садкам, лікарням, іншим об’єктах інфраструктури. На жаль, гине цивільне населення.

  • Так у Харкові снаряд влучив у 9-типоверхівку, загинула жінка. 
  • У Сумах  внаслідок ворожого обстрілу загинув чоловік, поранено жінку.
  • У Київській області у смт Бородянка Бучанського району внаслідок попадання снаряду в житловий будинок загинуло 3 людини. 
  • 2 людини загинули та 6 постраждали у Києві під час обстрілу «висотки» та ангару. За минулу добу у Києві загинули - 6 цивільних.

Цей трагічний список на жаль поповнюється. Тому ми звертаємося до всіх з проханням не наражати себе на небезпеку. Ховайтесь за можливості в укриттях. Дотримуватись попереджувальних сигналів та рекомендацій місцевих органів влади. 

Просимо вас зберігати спокій, адже ми всі зараз згуртовано допомагаємо один одному. З кожним днем окупантів стає все менше, а до дня нашої перемоги ближче! Слава ЗСУ! 

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Теги: 
Читайте також
МЗС Росії офіційно визнало участь росіян у війні на Донбасі (фото) МЗС Росії офіційно визнало участь росіян у війні на Донбасі (фото)
Українська делегація повідомила, що у цій заяві дипломати вимагають від української сторони повідомити місце знаходження Косяка та надати доступ до нього російським дипломатам.
Loading...
Load next