НАТО та США вважають, що Білорусь незабаром вступить у війну з Україною

НАТО та США вважають, що Білорусь незабаром вступить у війну з Україною
Остаточне рішення залишається за путіним.

США і НАТО вважають, що Білорусь може невдовзі приєднатися до Росії у її війні проти України. Про це заявили чиновники США, додавши, що країна вже вживає заходів для цього.

Про це повідомляє CNN, передає ПравдаТУТ News.

Військовий чиновник НАТО заявив, що все більш ймовірно, що Білорусь вступить війну росії проти України. 

Президент путін потребує підтримки. Білорусь цілком може допомогти, - пояснив чиновник.

Джерело з білоруської опозиції повідомило, що білоруські бойові підрозділи готові найближчими днями вступити в Україну "з тисячами сил, готовими до розгортання". На думку цього джерела, це матиме менший військовий вплив, ніж геополітичний, враховуючи наслідки приєднання до війни іншої країни.

Високопоставлений співробітник розвідки НАТО окремо сказав, що альянс оцінює, що білоруський уряд "готує середовище для виправдання білоруського наступу проти України".

У виданні нагадують, що росія розпочала атаку на Україну частково з території Білорусі, і тисячі російських військових зібралися в Білорусі напередодні вторгнення кремля в Україну минулого місяця, яке, як стверджували дві країни, було для навчань. .

Окрім того, минулого місяця Білорусь змінила конституцію, щоб дозволити країні постійно розміщувати як російські війська, так і ядерну зброю, хоча американські чиновники підкреслили, що вони ще не бачили жодних доказів того, що Росія переміщує ядерну зброю або готується до цього.

Проте варто зауважити, що військовий чиновник НАТО заявив, що остаточне рішення щодо участі Білорусі у війні ще має бути прийняте в Москві, тобто станом на зараз немає жодних ознак того, що білоруські сили беруть участь у боях в Україні.

Справа не в тому, чого хоче Лукашенко. Питання таке: чи хоче путін ще одну нестабільну країну в регіоні? Участь дуже дестабілізує Білорусь- пояснив чиновник.

Чиновник не став уточнювати, як Білорусь може втрутитися у війну, але сказав, що росія спробує перекрити військову допомогу НАТО, яка надходить в Україну від її західного кордону.

Нагадаємо, у Маріуполі "Азов" знищив 4 російські танки, ББМ та піхоту окупантів.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Loading...
Load next