ЗСУ звільнили кілька сіл на Херсонщині і відтіснили ворога на 40-60 км

ЗСУ звільнили кілька сіл на Херсонщині і відтіснили ворога на 40-60 км

Українські воїни успішно продовжують контрнаступ на півдні України. Так, ЗС РФ були відкинуті від Кривого Рогу на декілька десятків кілометрів.

Про це повідомив голова Криворізької військової адміністрації Олександр Вілкул.

За його словами, ворога не лише зупини на всіх напрямках півдня, а й відкидають назад. Лише за минулу добу, 28 березня, українські Збройні сили звільнили ще кілька населених пунктів Херсонської області.

Окупанти більше не перебувають на відстані ближче за 40 кілометрів від Кривого Рогу, а на деяких відстанях — і 60 кілометрів. Тобто лінія зіткнення перебуває вже не на межі з Дніпропетровською областю — це вже Херсонська область, — зазначив Вілкул.

Своєю чергою ситуація довкола Києва залишається складною, проте протягом тижня українські військові на окремих напрямках вибили окупантів з кількох населених пунктів. Про це розповів керівник Київської міської військової адміністрації Микола Жирнов.

Він зазначив, що Збройні Сили України продовжують контрнаступ на Житомирській трасі. Українські військові звільнили від російських окупантів місто-герой Ірпінь та повністю контролюють Макарів. Під Броварами ЗСУ відбили танковий наступ окупантів та не допустили просування противника на Київ.

Стійко тримають оборону українські військові й на Вишгородському напрямку. Російські окупанти зазнають значних втрат та змушені відступати на кількох напрямках навколо Києва. Сили оборони Києва покращують оперативну ситуацію навколо столиці контратаками на російських окупантів на окремих напрямкам, зазначили в Генеральному штабі ЗСУ. Під Києвом тривають бойові дії. Українські військові утримують зовнішній рубіж оборони та контроль за ситуацією в населених пунктах Дмитрівка, Мотижин, Капітанівка та Лісне.

Нагадаємо, раніше Ірпінь звільнили від російських окупантів.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Російсько-українська війна: ранкове зведення Генштабу (відео) Російсько-українська війна: ранкове зведення Генштабу (відео)
Триває підготовка ворога до наступу на сході України
Російсько-українська війна: вечірнє зведення Генштабу (відео) Російсько-українська війна: вечірнє зведення Генштабу (відео)
Сьогодні окупанти здійснили понад 80 літаковильотів, 29 з яких — з території білорусі.
Loading...
Load next