Україна продовжує проводити успішні контратаки довкола Києва, — Міноборони Британії

Україна продовжує проводити успішні контратаки довкола Києва, — Міноборони Британії

Збройні сили України продовжують проводити успішні, але обмежені контратаки. Загалом вони зосереджені на схід і північний схід від Києва.

Про це повідомляє Міноборони Великої Британії.

Британська розвідка зазначає, що українські сили відбили села Слобода і Лукашівка на південь від Чернігова, які розташовані вздовж одного з основних шляхів постачання між містом і Києвом.

І Чернігів, і Київ продовжують піддаватися повітряним і ракетним ударам, незважаючи на заяви Росії про зниження активності в цих районах, – йдеться у повідомленні.

Своєю чергою у четвер, 31 березня, російські війська залишили Чорнобильську атомну електростанцію та її місто-супутник Славутич. Перед тим як піти, окупанти пограбували ЧАЕС.

Про це повідомив голова державного агентства з питань управління зоною відчуження Євгеній Крамаренков в ефірі всеукраїнського марафону, передає видання "Апостроф".

Російська техніка, яка була на майданчику Чорнобильської АЕС, почала виїжджати вранці 31 березня. Після виходу частини техніки, старший серед окупантів на прізвище Якушев з позивним "90-й" змусив скласти "акт прийому". Інакше він погрожував забрати українських працівників до Білорусі. Акт був підписаний під примусом.

Після цього російські солдати почали виносити речі та виїжджати. Співробітникам, які в цей час перебували на своїх робочих місцях, було заборонено виходити з диспетчерських та кабінетів. Коли стало дуже тихо, вони вирішили оглянути станцію.

Як з'ясувалося, окупанти вивезли не лише комп'ютери, а й чайники, кавоварки, контейнери із майном станції. Розграбувавши готель, розташований поруч з АЕС, російські військові винесли кухонний посуд, виделки, ложки та сервізи.

Здійснивши первинний огляд датчиків, співробітники ЧАЕС констатували, що вони в нормі, не видно на даний момент й суттєвих пошкоджень інфраструктури ЧАЕС. Надалі, технічний стан всіх об'єктів буде перевірено ретельніше. Перевищення рівня радіації не зафіксовано.

Нагадаємо, раніше Верещук повідомляла, що російські боєприпаси біля ЧАЕС здетонують в будь-яку мить, як це було в Бєлграді.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Контррозвідка СБУ викрила одного з командирів ЗСУ, який шпигував на користь Росії Контррозвідка СБУ викрила одного з командирів ЗСУ, який шпигував на користь Росії
Контррозвідкою СБУ України викрито полковника ЗСУ України ‒ командира одного з підрозділів, секретоносія з найвищою формою допуску, який має громадянство РФ та несанкціоновано накопичував таємні військові документи.
Loading...
Load next