ОБСЄ працює над звільненням з російського полону своїх працівників

ОБСЄ працює над звільненням з російського полону своїх працівників
Раніше у березні ОБСЄ заявило, що їм вдалось евакуювати з України майже 500 членів міжнародної місії.

ОБСЄ вживає заходів, щоб звільнити з російського полону членів Спеціальної моніторингової місії організації, яких затримали на сході України.

Про це йдеться у заяві Організації з безпеки та співробітництва у Європі від суботи, інформує Голос Америки.

ОБСЄ вкрай стурбована тим, що групу членів національної моніторингової місії позбавили волі в Донецьку та Луганську. ОБСЄ використовує всі доступні канали, щоб сприяти звільненню своїх співробітників, - заявила пресслужба ОБСЄ.

Так, у п’ятницю, 22 квітня, заступник посла Великобританії у ОБСЄ розкритикував Росію за відмову  продовжити мандат Спеціальної моніторингової місії в Україні після березня.

Ми отримали тривожні повідомлення про те, що ставленики Росії на Донбасі загрожують персоналу місії, їх техніці та приміщенням, і що російські сили взяли в полон співробітників СММ, – заявила Дейрдре Браун у зверненні, яке оприлюднив уряд Великобританії.

Раніше у березні ОБСЄ заявило, що їм вдалось евакуювати з України майже 500 членів міжнародної місії.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Окупанти вивели з ладу камери ОБСЄ, щоб встановити на цьому місці свою мінометну позицію Окупанти вивели з ладу камери ОБСЄ, щоб встановити на цьому місці свою мінометну позицію
Російські бойовики в районі шахти "Октябрьская" на околиці Донецька замінили камери відеоспостереження ОБСЄ для того аби встановили там свою мінометну позицію для обстрілу українських військових.
Окупант здався в полон разом із танком, щоб уникнути розстрілу Окупант здався в полон разом із танком, щоб уникнути розстрілу
Такий випадок не є поодиноким.
Loading...
Load next