Британська розвідка пояснила, чому Лукашенко уникає прямої участі Білорусі у війні

Британська розвідка пояснила, чому Лукашенко уникає прямої участі Білорусі у війні

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко, ймовірно, балансує між підтримкою російського вторгнення в Україну та бажанням уникнути прямої військової участі через ризик західних санкцій, української помсти та можливе невдоволення білоруських військових.

Про це йдеться у щоденному зведенні британської розвідки.

Після навчань на початку травня Білорусь оголосила про розгортання сил спеціальних операцій уздовж кордону з Україною, а також підрозділів протиповітряної оборони, артилерії та ракетних військ на полігонах на заході країни.

Присутність білоруських сил біля кордону, ймовірно, зафіксує українські війська, тому вони не можуть розгортатися для підтримки операцій на Донбасі, – йдеться у зведенні.

Британські військові зазначають, що, попри попередні припущення, на сьогодні білоруські сили не були безпосередньо залучені до конфлікту. Проте територія країни використовувалася як плацдарм для початкового наступу Росії на Київ і Чернігів. росія також здійснила повітряні вильоти та ракетні удари з Білорусі.

Президент Білорусі Лукашенко, ймовірно, балансує на межі підтримки російського вторгнення і бажання уникнути прямої військової участі через ризик західних санкцій, помсти українців та можливе невдоволення білоруських військ, – зазначають у розвідці Британії.

Водночас російське агентство ТАСС уранці 16 травня повідомило, що Лукашенко вирушив із робочим візитом до Москви. Очікується, що він візьме участь у ювілейному саміті ОДКБ та проведе переговори з президентом рф.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Лукашенко не готується до нападу на Україну.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Лукашенко і Путін обговорили прагнення України щодо вступу в НАТО Лукашенко і Путін обговорили прагнення України щодо вступу в НАТО
Президенти Білорусі та Російської Федерації обговорили теперішню ситуацію в Україні й домовилися зустрітися найближчим часом, щоб обговорити наявні проблеми в їх країнах.
Переговорів в Мінську щодо Донбасу більше не буде: Україна шукає новий майданчик Переговорів в Мінську щодо Донбасу більше не буде: Україна шукає новий майданчик
Голова української делегації у Тристоронній контактній групі та за сумісництвом перший президент України Леонід Кравчук вважає, що після затримання журналіста Романа Протасевича у столиці Білорусі - Мінську, переговори щодо Донбасу слід перенести до нейтральної країни.
Росія відреагувала на слова Кравчука про перенесення переговорів щодо Донбасу з Мінська Росія відреагувала на слова Кравчука про перенесення переговорів щодо Донбасу з Мінська
Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров гостро відреагував на заяву Кравчука та сподівається, що Франція та Німеччина не підтримають перенесення переговорів зі столиці Білорусі - Мінська.
Loading...
Load next