"Ворог кілька разів на добу цинічно нас обстрілює": Терехов закликав жителів Харкова лишатися вдома

"Ворог кілька разів на добу цинічно нас обстрілює": Терехов закликав жителів Харкова лишатися вдома

Мер Харкова Ігор Терехов заявив, що гуляти містом небезпечно і закликав харків'ян сидіти вдома.

Я завжди попереджаю харків'ян про небезпеку. Якщо обирати – утриматися від прогулянок чи погуляти сквером, звичайно, потрібно утриматися. Я розумію, як це важко: хороша погода хочеться вийти на свіже повітря, але це дуже небезпечно, - сказав Терехов в інтерв'ю "Радіо Свобода".

Він зазначив, що вороги цинічно обстрілюють мирних мешканців кілька разів на добу.

Ворог, як за розкладом, кілька разів на добу цинічно нас обстрілює. То було вночі о 00:00, тепер о 4:00. Звичайно, це психологічний вплив на мирних жителів. Але, попри це, ми вистоїмо. Нас не залякати. У нас дуже міцний дух, - переконаний Терехов.

Також 6 липня близько 1:00 ночі російські окупанти обстріляли Київський район Харкова. Ракета влучила в центральний корпус навчального закладу, він зруйнований. Постраждали інші корпуси. Крім того, внаслідок ракетного удару загинув 40-річний сторож., повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

Слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

У подальшому матеріали кримінального провадження будуть передані за підслідністю до Управління СБУ в Харківській області, — повідомили у прокуратурі.

Нагадаємо, раніше на Харківщині ЗСУ знищили склади з боєприпасами окупантів.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Loading...
Load next