Справи Майдану: екскерівництво МВС часів Януковича судитимуть за незаконне постачання гранат з рф

Справи Майдану: екскерівництво МВС часів Януковича судитимуть за незаконне постачання гранат з рф

В Україні судитимуть колишнє керівництво МВС часів президента-втікача Віктора Януковича за незаконне постачання гранат з російської федерації. Повідомляє з посиланням на пресслужбу ДБР.

За даними ДБР, завершено спеціальне досудове розслідування відносно колишнього міністра внутрішніх справ України, його заступника та начальника Департаменту матеріального забезпечення МВС України за незаконне постачання гранат з російської федерації під час Революції Гідності.

Обвинувальний акт скеровано до суду.

Встановлено, що у січні 2014 року експосадовці незаконно переправили літаком з території російської федерації ручні газові гранати «Дрейф-2», світло-шумові гранати «Заря-2», «Факел-С», «Пламя-М», ручні димові гранати виробництва держави-агресора.

Вказані спецзасоби не пройшли експертизи щодо можливості та порядку їх застосування до людей.

Водночас у січні-лютому 2014 року спецзасоби були протиправно застосовані підрозділами МОП «Беркут» МВС України проти учасників акцій протесту в центрі Києва. У результаті їх використання 137 мітингувальників отримали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості.

Також посадовці розтратили понад 1 млн грн бюджетних коштів під час розмитнення зазначених спецзасобів.

Експосадовці обвинувачуються у перевищенні влади за попередньою змовою групою осіб, розтраті бюджетних коштів в особливо великих розмірах та незаконному перешкоджанні проведенню акцій протесту в центральній частині м. Києва під час Революції Гідності із застосуванням фізичного насильства (ч. 3 ст. 365 КК України у редакції від 2011 р., ч. 5 ст. 191 КК України).

За клопотанням слідчих ДБР обвинуваченим заочно обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою. Обвинувачених оголошено в розшук. За оперативною інформацією, вони переховуються на території рф. Невикористані гранати були вилучені у ході проведення досудового розслідування. Після початку повномасштабної російської агресії вони були передані до Національної поліції України, – йдеться в повідомлення.

Нагадаємо, що колаборант закликав ворога вдарити ракетами по пам’ятнику Бандері у Львові - СБУ

Читайте також
Розстріл Майдану: ОАСК поновив на посаді ексберкутівця Маринченка Розстріл Майдану: ОАСК поновив на посаді ексберкутівця Маринченка
Суд поновив на службі обвинуваченого в розстрілах на Майдані “беркута” Маринченка, який був обміняний в “ЛНР”.
Справи Євромайдану: суд виніс перший реальний вирок "беркутівцям" за розгін мітингувальників Справи Євромайдану: суд виніс перший реальний вирок "беркутівцям" за розгін мітингувальників
Шевченківський суд міста Києва оголосив вирок і засудив до трьох років позбавлення волі "беркутівців" Віктора Ейсмонта та Володимира Мохоня за розгін Євромайдану, який трапився в ніч проти 30 листопада 2013 року.
У Харкові хулігани облили фарбою пам'ятник Героям Небесної сотні (фото) У Харкові хулігани облили фарбою пам'ятник Героям Небесної сотні (фото)
Майже тиждень тому вандали у Харкові облили пам'ятник українським героям фарбою, однак його й досі не відмили.
Loading...
Load next