У колонії в Оленівці міг вибухнути заряд від вогнемету – Офіс Генпрокурора

У колонії в Оленівці міг вибухнути заряд від вогнемету – Офіс Генпрокурора

Теракт у колонії в Оленівці Донецької області міг статися через вибух термобаричного боєприпасу. Про це йдеться у відповіді Офісу Генерального прокурора України на запит DW.

Джерелом вибуху в колонії в окупованій Оленівці на Донеччині, внаслідок якого загинули десятки українських полонених, ймовірно, став термобаричний боєприпас. А саме – капсула з горючою сумішшю термобаричного вибуху вогнеметів типу ШМЕЛЬ, ШМЕЛЬ-М, РИСЬ, – повідомили в ОГПУ у відповідь на запит DW.

Такого висновку слідство дійшло за підсумками аналізу наявних у вільному доступі відеозаписів, за участю спеціалістів з питань застосування частин та підрозділів військ радіаційного, хімічного та біологічного захисту, ідентифікації боєприпасів та застосування інженерних частин та підрозділів.

Як зазначили в Офісі Генпрокурора, в межах кримінального провадження триває проведення судової комплексної експертизи зброї, слідів і обставин її використання, а також вибухотехнічної і пожежно-технічної експертиз.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні за порушення законів та звичаїв війни, поєднане з умисним вбивством, здійснюють слідчі головного слідчого управління Служби безпеки України під наглядом прокурорів ОГПУ.

Нагадаємо, що "Окупанти самі обстріляли колонію в Оленівці, де перебували українські полонені" – Генштаб ЗСУ.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Лукашенко запропонував проросійським бойовикам "ЛНР" допитати Протасевича у Білорусі Лукашенко запропонував проросійським бойовикам "ЛНР" допитати Протасевича у Білорусі
Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко запропонував луганським сепаратистам допитати заарештованого журналіста та блогера Протасевича у Мінську.
Loading...
Load next