Фейк: Енергоатом офіційно спростував заяви про пожежу на ЗАЕС

Фейк: Енергоатом офіційно спростував заяви про пожежу на ЗАЕС

В Енергоатомі опублікували офіційне спростування щодо інформації про пожежу на Запорізькій АЕС та назвали причину поширення фейку.

У Telegram-каналах поширюється недостовірна інформація про пожежу на другому енергоблоці ЗАЕС. Офіційно інформуємо, що це не відповідає дійсності. Станом на 15:40 29 вересня 2022 року на енергоблоках Запорізької АЕС не зафіксовано пожеж та загорянь, – ідеться у заяві.

В Енергоатомі пояснили, чому з'явилася недостовірна інформація:

Периметр навколо ЗАЕС замінували російські війська, які перебувають на станції. Зафіксовано вже шість випадків, коли ці міни вибухали через диких кабанів, собак та лисиць.

Сьогодні стався черговий вибух – на лінії подачі напруги на азотно-кисневу станцію від енергоблоку №6. Внаслідок вибуху лінію пошкодило – сталося коротке замикання одного з трансформаторів напруги на енергоблоці №6 із незначним задимленням. З міркувань безпеки викликали пожежників, але до гасіння їх не довелося залучати.

Отже, наразі найбільшу небезпеку представляє замінований рашистами периметр станції та підходи і під'їзди до неї. Гарантувати повну безпеку ЗАЕС та навколо можна лише в один спосіб – створенням безпекової зони, деокупацією станції та поверненням її під контроль держави України, – наголосили в Енергоатомі.

Нагадаємо, що від наступу ЗСУ на Херсонщині та HIMARS у рашистів трясуться ноги (аудіо).

Злата Новосельська pravdatutnews.com

Читайте також
На території Бєлгородської області горить об'єкт міноборони росії. Серед місцевих жителів є постраждалий – губернатор На території Бєлгородської області горить об'єкт міноборони росії. Серед місцевих жителів є постраждалий – губернатор
1 квітня повідомлялося про те, що у Бєлгороді горіла нафтобаза.
Пожежа в Косівській лікарні: від опіків померла жінка Пожежа в Косівській лікарні: від опіків померла жінка
На Прикарпатті 30 грудня оголосили днем жалоби за загиблими на пожежі лікарні у Косові.
Loading...
Load next