Жінку, яка відправляла у рф фото фортифікаційних споруд Черкас, засудили до 10 років ув’язнення

Жінку, яка відправляла у рф фото фортифікаційних споруд Черкас, засудили до 10 років ув’язнення
Тетяну Дробот обвинуватили у державній зраді та посяганні на територіальну цілісність України.

Згідно з матеріалами справи, на початку березня жінка надіслала своїй сестрі, яка проживає в російській федерації, а також двом своїм подругам фотографії фортифікаційних споруд у центрі Черкас. Про це йдеться у матеріалі журналістського проєкту “18000”.

Світлини обвинувачена супроводжувала підписами: “бомбонуть, щоб їх тут не було”. У подібних діях сторона обвинувачення вбачала ознаки злочину, визначеного статтею “Державна зрада”.

Крім того, колаборантка поширювала у забороненій соціальній мережі інформацію, що виправдовує анексію українських міст. У повідомленні зазначається, що на початку квітня жінку затримали. Відтоді вона перебувала у Черкаському слідчому ізоляторі.

Колегія суддів, за головуванням судді Владислава Константина, слухала справу понад пів року та у результаті винесла вирок у вигляді реального ув’язнення для Тетяни Дробот терміном 10 років.

У повідомленні зауважили, що зрадниця визнала свою провину в інкримінованих їй злочинах, що було враховано під час визначення покарання. Крім того, вона отримала позитивні характеристики за місцем проживання від очільника ОСББ, який розповів, що Тетяна доглядала за клумбою та висаджувала квіти.

Мінімальне покарання за інкриміновану жінці державну зраду – 15 років ув’язнення, втім нижня межа була переглянута з урахуванням каяття та пом’якшувальні обставини.

Вирок може бути оскаржений в апеляційній інстанції. До набуття ним законної сили жінка продовжуватиме перебувати у СІЗО. Їй та її чоловіку також повернуть вилучену комп’ютерну техніку та мобільні телефони.

Нагадаємо, що розстріл нацгвардійців у Дніпрі: справу Рябчука спрямували до суду.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Окупанти в Криму засудили українця Івана Яцкіна на 11 років колонії суворого режиму Окупанти в Криму засудили українця Івана Яцкіна на 11 років колонії суворого режиму
Верховний суд Криму оголосив вирок громадянину України Івану Яцкіну за кримінальною справою про нібито збір та передачу Україні інформації, що становить державну таємницю Росії. Чоловіка засудили до 11 років ув'язнення у колонії суворого режиму.
Українцеві у США загрожує 115 років ув'язнення за кібершахрайство Українцеві у США загрожує 115 років ув'язнення за кібершахрайство
Ярослав Васинський входив у хакерське угруповання «REvil», що з великою ймовірністю розробило шкідливу програму-вимагача «Sodinokibi». За допомогою нього зловмисники здійснювали систематичні атаки на комп'ютерах компаній у США з подальшим вимаганням значних коштів для розблокування доступу до них.
Loading...
Load next