СБУ проводить обшуки у Києво-Печерській лаврі

СБУ проводить обшуки у Києво-Печерській лаврі

Служба безпеки України проводить обшуки на території Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври у Києві. Повідомила пресслужба.

Ці заходи відбуваються спільно з Національною поліцією та Національною гвардією в межах системної роботи СБУ з протидії підривній діяльності російських спецслужб в Україні.

Фото: СБУ

Зокрема, враховуючи збройну агресію рф, зростає ризик вчинення терористичних актів, диверсій, захоплення заручників, особливо в місцях великого скупчення громадян.

Фото: СБУ

Такий обшук проводять для:

  • недопущення використання Лаври як осередку «русского мира»;
  • перевірки даних про використання приміщень УПЦ для переховування диверсійно-розвідувальних груп, іноземних громадян, зберігання зброї тощо;
  • убезпечення населення від провокацій і терористичних актів.

Разом з представників церкви правоохоронці:

  • проводять огляд території та приміщень Лаври для виявлення заборонених до обігу предметів;
  • здійснюють перевірку осіб на території Лаври щодо їхньої причетності до протиправної діяльності на шкоду державному суверенітету України.
Фото: СБУ

Усі дії відбуваються в межах чинного законодавства.

Нагадаємо, що українські захисники спалили ворожий танк, який атакував їхні позиції (відео).

Злата Новосельська pravdatutnews.com

 

Читайте також
Поширення антиконституційних агіток: СБУ провела обшуки у засновників "Партії Шарія" (фото) Поширення антиконституційних агіток: СБУ провела обшуки у засновників "Партії Шарія" (фото)
Засновників громадської організації "Партія Шарія" підозрюють у розповсюдженні агітаційних матеріалів, спрямованих на зміну кордонів України та порушення конституційного ладу.
СБУ провела обшуки у бізнес-центрі, де знаходився офіс Коломойського СБУ провела обшуки у бізнес-центрі, де знаходився офіс Коломойського
Працівники Служби безпеки України прийшли в столичний бізнес-центр "Міленіум", де колись був розташований офіс олігарха Ігоря Коломойського. Зокрема слідчі дії в будівлі проводились у справі "Центренерго".
Агітував своїх знайомих за підтримку «русского міра»: київському судді повідомили про підозру (відео) Агітував своїх знайомих за підтримку «русского міра»: київському судді повідомили про підозру (відео)
Втім заарештувати його неможливо навіть після оголошення підозри.
Loading...
Load next