СБУ прийшла з обшуками в монастир Мукачівської єпархії УПЦ МП (фото)

СБУ прийшла з обшуками в монастир Мукачівської єпархії УПЦ МП (фото)

Служба безпеки України проводить контррозвідувальні заходи на території одного з монастирів Мукачівської єпархії УПЦ (МП) на Закарпатті. Повідомляє пресслужба СБУ.

Фото: СБУ

Служба безпеки України проводить контррозвідувальні (безпекові) заходи на території одного з монастирів Мукачівської єпархії УПЦ (МП) на Закарпатті. Заходи відбуваються спільно з Управлінням патрульної поліції та Ужгородським зональним відділом Військової служби правопорядку у межах системної роботи СБУ з протидії підривній діяльності російських спецслужб в Україні, - йдеться в повідомленні.

Фото: СБУ

Зростають ризики вчинення злочинів проти безпеки громадян, державного суверенітету, територіальної цілісності та незалежності України. Так, за безпосередньої участі представників церкви правоохоронці:

  • проводять огляд території та приміщень монастиря для виявлення заборонених до обігу предметів;
  • здійснюють перевірку осіб на території монастиря щодо їхньої причетності до протиправної діяльності на шкоду державному суверенітету України.

Зазначається, що усі дії відбуваються в межах чинного законодавства та проводяться для:

  • перевірки даних про наміри використання єпархії як осередку «русского мира»;
  • недопущення використання приміщень УПЦ для переховування громадян країни-агресора, зберігання заборонених предметів тощо;
  • убезпечення населення від провокацій і терористичних актів.
Фото: СБУ

 

Наголошуємо, що у своїй діяльності СБУ дотримується принципу неупередженості до діяльності будь-якої релігійної конфесії та поважає право кожного громадянина на свободу світогляду і віросповідання, як це визначено Конституцією України, - інформує СБУ.

Нагадаємо, що вбивство письменника Вакуленка: окупанти стріляли з пістолета Макарова.

Злата Новосельська pravdatutnews.com

Читайте також
На Закарпатті СБУ затримала сепаратиста, який закликав відокремити область від України На Закарпатті СБУ затримала сепаратиста, який закликав відокремити область від України
Правоохоронці Служби безпеки України затримали інтернет-агітатора, який закликав змінити межі української території та відокремити Закарпатську область від України.
Вилучили канабіс і зброю: СБУ викрила на Сході "тітушок" нардепа Киви (фото) Вилучили канабіс і зброю: СБУ викрила на Сході "тітушок" нардепа Киви (фото)
СБУ заблокувала діяльність проросійського угруповання під керівництвом депутата Верховної Ради - Іллі Киви, яке діяло під прикриттям громадського об’єднання.
Loading...
Load next