СБУ прийшла з обшуками у Корецький монастир

СБУ прийшла з обшуками у Корецький монастир

Служба безпеки України проводить безпекові заходи на території Корецького Свято-Троїцького монастиря та приміщень Сарненсько-Поліської єпархії УПЦ, зокрема, для недопущення використання релігійних громад як осередку «русского міра». Про це повідомляє управління СБУ в Рівненській області.

На Рівненщині Служба безпеки України проводить контррозвідувальні (безпекові) заходи на території Корецького Свято-Троїцького монастиря (м. Корець), жіночого монастиря на честь Волинської ікони Божої Матері (с. Серники Зарічненського району) та на території приміщень Сарненсько-Поліської єпархії УПЦ, - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що ці заходи відбуваються спільно з Національною поліцією та Національною гвардією - у межах системної роботи СБУ з протидії підривній діяльності російських спецслужб в Україні.

Зокрема, враховуючи збройну агресію рф, зростає ризик вчинення терористичних актів, диверсій, захоплення заручників, особливо в місцях великого скупчення громадян, - інформують в СБУ.

Зазначається, що вказані заходи проводяться для:

  • недопущення використання релігійних громад в якості осередку «русского міра»;
  • перевірки даних про використання приміщень монастирів для переховування диверсійно-розвідувальних груп, іноземних громадян, зберігання зброї тощо;
  • убезпечення населення від провокацій і терористичних актів.

За безпосередньої участі представників церкви правоохоронці:

  • проводять огляд вказаних території та приміщень з метою виявлення заборонених до обігу предметів;
  • здійснюють перевірку осіб на предмет їхньої причетності до протиправної діяльності на шкоду державному суверенітету України.

Всі дії відбуваються в межах чинного законодавства. Наголошуємо, що у своїй діяльності СБУ дотримується принципу неупередженості до діяльності будь-якої релігійної конфесії та поважає право кожного громадянина на свободу світогляду і віросповідання, як це визначено Конституцією України, - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що СБУ проводить обшуки у Києво-Печерській лаврі.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
На кордоні з Білоруссю СБУ знайшла схованку зі зброєю (відео) На кордоні з Білоруссю СБУ знайшла схованку зі зброєю (відео)
Вилучені боєприпаси та засоби ураження направлено на проведення вибухо-технічних експертиз.
Loading...
Load next