Росія хоче протягом пів року перехопити ініціативу на полі бою – військові аналітики

Росія хоче протягом пів року перехопити ініціативу на полі бою – військові аналітики

Експерти Інституту вивчення війни відзначають, що росія хоче перехопити ініціативу і покласти край контрнаступальним успіхам України, а президент росії володимир путін змінює підходи ведення війни. Повідомляє ISW.

У звіті військові аналітики зазначають, що Кремль, ймовірно, готується провести вирішальну стратегічну операцію протягом наступних 6 місяців, спрямовану на те, щоб перехопити ініціативу і покласти край низці оперативних успіхів України.

В ISW перерахували невдачі росії у війні проти України. Зокрема, за останні 11 місяців росія не змогла досягти більшості своїх основних оперативних цілей в Україні. Російські війська не змогли захопити Київ, а також Донецьку і Луганську області, утримати здобутки в Харківській області або місто Херсон.

Російська повітряна та ракетна кампанія, спрямована проти української критичної інфраструктури під керівництвом генерала сергія суровікіна наприкінці 2022 року, також не призвела до значних оперативних наслідків і не деморалізувала українське суспільство, як це, ймовірно, планував Кремль.

Зважаючи на те, що путін не відмовився від своїх загарбницьких цілей, він змінює фундаментальні підходи у веденні війни – переконані в ISW.

Зокрема, інститут помітив розвиток таких напрямків у веденні війни рф:

  • кремль посилює як короткострокові, так і довгострокові зусилля з нарощування збройних сил.
  • Російські військові консервують мобілізований персонал для подальшого використання – це відхід від початкового підходу кремля, який полягав у тому, щоб восени 2022 року кинути на фронт непідготовлений особовий склад.
  • росія намагається відновити свою оборонно-промислову базу.
  • путін рецентралізує контроль над військовими діями в Україні під керівництвом Міністерства оборони і призначив командувачем воєнних дій начальника Генерального штабу Валерія Герасимова.
  • кремль посилює підготовку російського інформаційного простору для підтримки війни.

В ISW відзначають, що зусилля Кремля з підготовки до ймовірної вирішальної стратегічної дії у 2023 році не є взаємовиключними із зусиллями Москви щодо створення умов для затяжної війни.

Нагадаємо, що "У Соледарі тривають бої", - Маляр.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією
Від сьогодні, 14 квітня, Служба безпеки України розпочинає масштабні антитерористичні навчання на Харківщині, поблизу українсько-російського кордону.
На навчання у Чорному морі Росія задіяла понад 50 військових літаків На навчання у Чорному морі Росія задіяла понад 50 військових літаків
Російська Федерація не приховує того, що долучає до своїх навчань у Чорному морі військову техніку. Зокрема йдеться про понад 50 військових бойових літаків.
Росія перекидає свої ракетні комплекси "Іскандер" до кордону з Україною Росія перекидає свої ракетні комплекси "Іскандер" до кордону з Україною
У Воронезькій області, яка межує з Україною, помітили колону з оперативно-тактичними ракетними комплексами "Іскандер".
Loading...
Load next