"Працював на гауляйтера сальдо": СБУ викрила директора фірми на Житомирщині

"Працював на гауляйтера сальдо": СБУ викрила директора фірми на Житомирщині

Служба безпеки України повідомила про підозру директору підприємства на Житомирщині, який, за даними спецслужби, працював на гауляйтера захопленої частини Херсонщини володимира сальдо. Повідомляє пресслужба СБУ.

У ході слідчо-оперативних дій у Житомирській області викрито злочини керівництва місцевої видобувної компанії, яка «заробляла» для гауляйтера захопленої частини Херсонщини володимира сальдо. Саме його родина була кінцевим бенефіціаром цього підприємства, яке займалось видобутком, обробкою та продажем граніту у промислових масштабах. Частину отриманих прибутків спрямовували на забезпечення потреб окупаційних органів на тимчасово окупованій частині півдня України, - ідеться у повідомленні.

У вересні минулого року за матеріалами СБУ накладено арешт на активи комерційної структури за співпрацю з поплічниками країни-агресора. Окрім цього, викрито схеми, які використовували очільники компанії для виведення грошей у тінь та їх подальшого використання в інтересах ворога, відзначає спецслужба.

Для реалізації оборудок їхні організатори штучно занижували обсяги видобутої сировини та об’єми продажу готової продукції, а також «змінювали» її цінову категорію. Для цього вносили недостовірні відомості до звітної фінансово-господарської документації. Таким чином державний бюджет України втрачав млн грн у вигляді несплачених податків. При цьому зловмисники «відмивали» одержані «прибутки» через афілійовані фірми, зокрема у вигляді придбання технологічної продукції нібито для потреб підприємства, - розповіли у СБУ.

Встановлено, що злочинна схема завдала збитків держбюджету на більше ніж 4,5 млн грн.

За матеріалами СБУ керівнику видобувної компанії повідомлено про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом;
  • зловживання повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми.

Нагадаємо, що збито 3 ворожих розвідувальних БпЛА (відео).

Злата Новосельська pravdatutnews.com

Читайте також
СБУ заявила, що заблокувала кібератаку спецслужб Росії на органи влади України СБУ заявила, що заблокувала кібератаку спецслужб Росії на органи влади України
Кіберфахівці Служби безпеки України викрили факти цілеспрямованого розповсюдження російськими спецслужбами шкідливого програмного забезпечення.
В Україні викрили міжнародних злочинців, які продавали "фейкову" вакцину Pfizer за $250 (фото) В Україні викрили міжнародних злочинців, які продавали "фейкову" вакцину Pfizer за $250 (фото)
Правоохоронці СБУ викрили міжнародне злочинне угрупування, яке продавало підроблену вакцину американського виробництва Pfizer від коронавірусу. Вартість однієї фейкової дози становила 250 доларів.
Loading...
Load next