В Україні за воєнні злочини засудили вже 25 російських військових

В Україні за воєнні злочини засудили вже 25 російських військових

В Україні засуджено за воєнні злочини 25 російських військових. До суду скеровано обвинувальні акти щодо 92 осіб. Повідомив Генеральний прокурор України Андрій Костін, якого цитує пресслужба Офісу Генпрокурора.

Повномасштабне вторгнення 24 лютого 2022 року є продовженням війни, яку рф веде проти України з 2014 року. Події 2014-2022 років є основою першої частини українських позовів у ЄСПЛ та Міжнародному суді ООН, - сказав Костін під час онлайн-діалогу в The European Policy Centre щодо воєнних злочинів та злочинів агресії проти України. 

За його словами, знищення цивільного населення України – навмисна стратегія рф. Вона включає вбивства, тортури та сексуальне насильство, які вчиняються щодо тих, хто ідентифікує себе як українець, а також депортацію дітей, обстріли критичної інфраструктури та інші воєнні злочини.

Наразі 260 російським військовим повідомлено про підозру, до суду скеровано обвинувальні акти щодо 92, і 25 засуджено. Тривають дискусії щодо формату спецтрибуналу для керівництва рф. Усі причетні до злочинів будуть ідентифіковані та притягнені до відповідальності, - зазначив Костін.

Нагадаємо, що ворожі війська знищили вщент селище Новоселівське на Луганщині – ОВА.

Злата Новосельська pravdatutnews.com

Читайте також
Рашисти зґвалтували свічкою 9-місячну дівчинку, трійнят 9 років й однорічного хлопчика – він помер Рашисти зґвалтували свічкою 9-місячну дівчинку, трійнят 9 років й однорічного хлопчика – він помер
Після звільнення від нелюдів у формі армії рф населених пунктів на Харківщині стало відомо про нові жахливі факти звірств.
Рашисти вихваляються вбивствами та ґвалтуванням мирних українців (відео) Рашисти вихваляються вбивствами та ґвалтуванням мирних українців (відео)
росія своєю чергою такі звірства заохочує врученням медалей.
Loading...
Load next