Затримано коригувальника ракетного удару росії по Харкову 5 лютого

Затримано коригувальника ракетного удару росії по Харкову 5 лютого

Служба безпеки України затримала російського агента, який коригував ракетний обстріл Харкова 5 лютого. Повідомляє пресслужба СБУ з посиланням на дані слідства.

Коригувальником виявився місцевий житель, який співпрацював із російською військовою розвідкою. Затриманий приховано фіксував місця дислокації військовослужбовців ЗСУ, блокпостів та об'єктів критичної інфраструктури на території Харківської області та передавав їх ворогові.

Рашисти використовували вказані локації як потенційні цілі для ракетних атак. При чому після «прильотів» вони ставили цьому ж агенту завдання зафіксувати і передати їм результати влучань. Співробітники СБУ задокументували факти розвідувально-підривної діяльності ворожого агента, його причетність до нещодавніх ракетних атак на житловий будинок та вищий навчальний заклад Харкова, а також встановили його російських кураторів, – розповіли у СБУ.

Російського агента було затримано «на гарячому», коли він збирав інформацію про результати ракетного обстрілу одного з вищих навчальних закладів Харкова.

Йому повідомили про підозру за державну зраду, вчинену в умовах воєнного стану.

Нагадаємо, що "На Кремінському напрямку відбувається максимальна ескалація", - Гайдай.

Злата Новосельська pravdatutnews.com

Loading...
Load next