Вибух із 4 загиблими у Києві: силовики затримали керівника ювелірної майстерні

Вибух із 4 загиблими у Києві: силовики затримали керівника ювелірної майстерні

Столичні правоохоронці затримали мешканця Київщини та повідомили йому про підозру в порушенні правил безпеки, що призвело до загибелі людей від вибуху в Дарницькому районі столиці напередодні. Повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури.

9 лютого 2023 року на території колишнього заводу у Дарницькому районі столиці стався вибух, внаслідок якого загинуло четверо людей, ще п’ятеро отримали тілесні ушкодження.

Епіцентром вибуху стала одноповерхова промислова будівля. Слідство встановило, що це приміщення використовувалося підприємцем як виробничий цех з виготовлення та оброблення ювелірних виробів.

У своїй роботі працівники майстерні використовували газове обладнання. При цьому, як встановило слідство, деякі елементи вказаного обладнання були виготовлені "кустарним" способом, а газові балони, в порушення встановлених вимог, розміщувались в приміщенні, де безпосередньо працювали люди.

Також встановлено, що інструктажі та навчання з охорони праці та дотримання норм пожежної безпеки з працівниками не проводились. Так само їх не було забезпечено засобами колективного та індивідуального захисту.

Внаслідок таких недбалих дій, під час проведення газополум’яних робіт, які відносяться до робіт з підвищеною небезпекою, стався вибух газових балонів. На момент події у приміщенні перебувало близько 20 робітників.

Керуючого ювелірною майстернею за порушення дотримання правил безпеки з охорони праці затримали. Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Винуватцю загрожує до восьми років позбавлення волі.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Вибух у житловому будинку на Київщині: рятувальники знайшли тіло ще одного загиблого (фото) Вибух у житловому будинку на Київщині: рятувальники знайшли тіло ще одного загиблого (фото)
Кількість жертв внаслідок вибуху у багатоповерхівці у центрі села Білогородка, що під Києвом лише збільшується. Рятувальники відшукали ще одного померлого.
На Київщині трапився масштабний вибух на цукровому заводі: деталі інциденту (фото) На Київщині трапився масштабний вибух на цукровому заводі: деталі інциденту (фото)
Серед постраждалих 5 людей, 2 з яких госпіталізували до столичної лікарні. Інших постраждалих доставили до Білоцерківської міської лікарні № 2.
На Київщині внаслідок вибуху трапилась пожежа: є постраждалі та загиблий (відео) На Київщині внаслідок вибуху трапилась пожежа: є постраждалі та загиблий (відео)
Під Києвом в селі Білогородка в одному з житлових будинків трапилась пожежа, яка супроводжувалась потужним вибухом. На місці події рятувальники виявили тіло загиблого чоловіка.
Loading...
Load next