У російському СІЗО помер український політв'язень

У російському СІЗО помер український політв'язень

У російському СІЗО помер кримськотатарський активіст Джеміль Гафаров, раніше засуджений судом рф за звинуваченням у причетності до діяльності організації "Хізб ут-Тахрір", яка визнана терористичною в росії. Повідомляє "Радіо Свобода" з посиланням на заяву голови Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова.

Гафаров помер у СІЗО в Новочеркаську (Ростовська область) у віці 60 років. 

У нього було діагностовано ниркову недостатність. У листопаді минулого року він переніс серцевий напад. За словами Гафарова, адміністрація СІЗО відмовляла йому в медичній допомозі. Адвокати говорили, що утримання в СІЗО небезпечне для життя Гафарова.

Він каже, що йому дуже погано, двічі на день бувають напади... Каже, що намагаються дати якісь ліки, але щоб їх пити - потрібна консультація лікаря щодо нирок, у нього ниркова недостатність, а те, що дають від серця, може позначитися на нирках. Він навіть не встає, коли говорить, - сказав адвокат.

Гафаров говорив, що очікує етапу в російську колонію:

Виживу я на етапі чи ні – незрозуміло. Як мене будуть місяцями етапувати? Їхати буде дуже важко.

Федеральна служба виконання покарань рф не коментувала інформацію адвокатів і рідних Гафарова.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Незаконно засудженому в Росії політв'язню Лимешку вкололи російську COVID-вакцину Незаконно засудженому в Росії політв'язню Лимешку вкололи російську COVID-вакцину
Незаконно засудженого українця проти волі щепили російською вакциною. Лимешку погрожували поміщенням до штрафного ізолятора та забороною спілкуватися з родичами, цим самим змусили політв'язня підписати згоду на щеплення вакциною, яка не визнана ВООЗ.
Прив'язували скотчем до стільця й допитували: кримський татарин про вербування ФСБ (відео) Прив'язували скотчем до стільця й допитували: кримський татарин про вербування ФСБ (відео)
Він публічно заявив, що "стукачем бути не хоче".
Окупанти в Криму засудили українця Івана Яцкіна на 11 років колонії суворого режиму Окупанти в Криму засудили українця Івана Яцкіна на 11 років колонії суворого режиму
Верховний суд Криму оголосив вирок громадянину України Івану Яцкіну за кримінальною справою про нібито збір та передачу Україні інформації, що становить державну таємницю Росії. Чоловіка засудили до 11 років ув'язнення у колонії суворого режиму.
Loading...
Load next