кремль може готувати напади під хибним прапором, щоб змусити білорусь брати участь у війні проти України

кремль може готувати напади під хибним прапором, щоб змусити білорусь брати участь у війні проти України

В Інституті вивченні війни думають, що рф може готувати провокаційні напади під хибним прапором, щоб втягнути білорусь у війну проти України.

Українське північне оперативне командування заявляло, що українська розвідка вже фіксувала 23 лютого біля кордону з Черніговом російські колони з військовою технікою без ідентифікаційних знаків. Вони були одягнені в уніформу, яка віддалено нагадує той одяг, що носять українські військові.

Також командування повідомляло, що метою цих операцій під помилковим прапором буде звинувачення українських сил у порушенні територіальної цілісності не визначеної країни, яка, швидше за все, може бути білоруссю.

В ISW вважають, росія прагне нав'язати лукашенко вступ у війну проти України або звинуватити Україну у розширенні війни, щоб підірвати довіру.

Така операція під хибним прапором також може бути спрямована на послаблення захисту України на сході та підготовці рф до контратакованих операцій.

Нагадаємо, що партизани допомогли ЗСУ знищити склад із боєприпасами рф на півдні.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Російські військові влаштували провокацію на кордоні, аби втягнути у війну Збройні сили Білорусі Російські військові влаштували провокацію на кордоні, аби втягнути у війну Збройні сили Білорусі
Російські військові влаштували провокацію на кордоні України та Білорусі. Російські літаки вилетіли з аеродрому в Білорусі, зайшли на територію України, розвернулись над українськими населеними пунктами, після чого нанесли вогонь по населеному пункту Копані в Білорусі.
Loading...
Load next