СБУ схопила бойовика угруповання "Спарта", який вів вогонь по Донецькому аеропорту

СБУ схопила бойовика угруповання "Спарта", який вів вогонь по Донецькому аеропорту

Служба безпеки затримала на Одещині колишнього бойовика збройного угруповання "Спарта", який після отримання поранення повернувся на контрольовану Україною територію. Повідомила пресслужба СБУ.

Зловмисником виявився місцевий житель, який у 2015 році приєднався до батальйону "Спарта" терористичної організації "ДНР" і брав участь у бойових діях проти сил АТО на сході України.

Повідомляється, що затриманий у складі "Спарти" обстрілював оборонні позиції українських військ, воював у районі Донецького аеропорту, чергував на блокпостах та навчався на "курсах" снайперів.

Після отриманого поранення він приховано повернувся на постійне місце проживання на Одещину. Тривалий час переховувався від правосуддя і продовжував підтримувати контакти зі своїми поплічниками.

Співробітники СБУ встановили його місцеперебування і затримали. Під час обшуку у затриманого виявили комп’ютерну техніку, мобільний телефон та сім-картки із доказами його злочинної діяльності.

Наразі слідчі СБУ повідомили йому про підозру. Суд обрав міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Триває розслідування.

Нагадаємо, що у курській області рф строковик відкрив стрілянину, є загиблий.

Злата Новосельська pravdatutnews.com

Читайте також
Переховувалися під іменами загиблих військових: СБУ викрила зловмисників (відео) Переховувалися під іменами загиблих військових: СБУ викрила зловмисників (відео)
Злочинне угруповання постійно мало при собі бойову вогнепальну зброю, ручні гранати та в будь-який момент було готове вчинити збройний опір правоохоронцям.
СБУ затримала колишню працівницю терористичного угруповання «Оплот» (фото) СБУ затримала колишню працівницю терористичного угруповання «Оплот» (фото)
За даними слідства, до лав бойовиків мешканка Бахмута приєдналась у 2014 році.
На Закарпатті СБУ затримала сепаратиста, який закликав відокремити область від України На Закарпатті СБУ затримала сепаратиста, який закликав відокремити область від України
Правоохоронці Служби безпеки України затримали інтернет-агітатора, який закликав змінити межі української території та відокремити Закарпатську область від України.
Loading...
Load next