Нетаньягу скликає кабінет безпеки: Ізраїль обстріляли з Лівану

Нетаньягу скликає кабінет безпеки: Ізраїль обстріляли з Лівану

Сьогодні удень із південного Лівану, який контролюється радикальним ісламістським угрупуванням «Хезболла», було випущено десятки ракет.

Частину ракет перехопила система ППО «Залізний купол» над північним Ізраїлем, повідомляє видання «The Times of Israel».

Армія оборони Ізраїлю поки не озвучила точну кількість ракет.

Видання повдіомляє із посиланням на джерела про щонайменше 34 ракети.

Як зазначається, пуски були здійснені через кілька годин після того, як підтримуване Іраном терористичне угруповання Лівану «Хезболла» заявило, що підтримає «всі заходи», які палестинські угруповання можуть вжити проти Ізраїлю після зіткнень в мечеті Аль-Акса на Храмовій горі.

У містах Бетцет і Шломі в Західній Галілеї, недалеко від кордону з Ліваном, пролунали сирени ракет. Невдовзі після цього сирени продовжували звучати в інших містах.

На кадрах з відео, які ширяться у мережі, видно сліди диму від ракет-перехоплювачів «Залізний купол». Рятувальна служба «Маген Давид Адом» повідомила, що один чоловік отримав легкі поранення від уламків.

Прем'єр Беньямін Нетаньягу був проінформований про інциденти, що стався в перший день свята Песах, і проведе оцінку з військовими та керівниками служби безпеки, повідомив його офіс.

Зазначається, що ця атака може стати найбільшою кількістю ракет, випущених з Лівану з часів війни 2006 року, під час якої по Ізраїлю були випущені тисячі ракет.

Нагадаємо, Львів’янин затримав і здав поліції грабіжника

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next