Винищувачі НАТО перехопили російський літак над Північною Атлантикою

Винищувачі НАТО перехопили російський літак над Північною Атлантикою

У неділю, 1 травня, британські та норвезькі винищувачі швидкого реагування НАТО перехопили російський літак Ту-142 над Північною Атлантикою.

Про це повідомляє Об'єднане командування ВПС НАТО у Twitter.

Російський літак не дотримувався міжнародних правил безпеки польотів і міг становити небезпеку для інших літаків в регіоні, – йдеться у повідомленні.

Ту-142 (за кодифікацією НАТО: Bear-F) – російський дальній протичовновий літак. Спочатку призначався для виявлення і знищення підводних атомних човнів противника в районах патрулювання. Фактично в ВМФ РФ застосовується для далекої океанської розвідки,  для чергування в системі пошуково-рятувальної служби і тільки потім для пошуку і спостереження за підводними човнами.

Нагадаємо, Крим ми візьмемо без бою - Резніков

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Теги: 
Читайте також
Чергова провокація від армії РФ: російські літаки залетіли у район зенітних навчань ЗСУ (відео) Чергова провокація від армії РФ: російські літаки залетіли у район зенітних навчань ЗСУ (відео)
Російська Федерація зробила чергову провокацію під час військових навчань Збройних сил України - їхні літаки залетіли в зону проведення бойових стрільб українських зенітників.
Loading...
Load next